Зареждане

Не, Holly Holm не се оттегля от ММА

Не, Holly Holm не се оттегля от ММА
Публикувано на: Март 7, 2018 в 09:58 ч

Тежки бяха последните години за бившата шампионка в категория петел Holly Holm, тъй като тя загуби 4 от последните си 5 двубоя от 2016-та насам, като единствената ѝ победа е срещу Bethe Correia.

В последната си среща "The Preasher's Daughter" падна чрез съдийско решение от Cris Cyborg, след 5 сериозни рунда в UFC 219. Въпреки неуспехите си обаче, Holm не мисли да се оттегля от спорта, тъй като все още вярва, че има какво да даде на ММА.

В наскорошно интервю самата тя поговори за своето бъдеще и отрече всички слухове, че се оттегля:

"Много хора ме питат 'Имаш 4 загуби в последните си 5 срещи, а и си на 36 - няма ли да се оттегляш?' Все още искам да се бия, точка по въпроса. Има хора, които смятат, че съм единствената, която се е опълчила до такава степен на Cyborg, а има и такива, които ми казват да се оттегля. Понякога си мисля 'Защо да се оттеглям, при условие, че се справих толкова добре срещу Cyborg?' Разбирате ме за какво говоря."

"А и това се случи в дивизия, по-тежка от моята, срещу по-голям опонент. Опълчих ѝ се, не разбирам защо хората очакват да се оттегля. Може би заради неуспешните ми срещи напоследък. Но аз не виждам нещата по този начин. Все още се състезавам и имам възможността и желанието да продължавам."

Holm все пак споделя, че постижението ѝ срещу Cyborg не ѝ е крайната цел, особено след като тепърва още може да отбележи и победа срещу нея.

Holly признава, че с напредването на годините наближава и моментът, в който ще трябва да се откаже от кариерата си в бойните спортове. За момента обаче тя все още не е готова за това и е решена да продължи.

Стане ли дума за дивизията, в която възнамерява да се бие следващия път, за Holm това не е от особено значение.

"В по-леката мога да бъда по-големия опонент, но иначе няма нужда да се притеснявам за отслабвания и диети - по-малко стрес. Има си плюсове и минуси и за двете, но като цяло съм отворена за предложения."

За момента реванш със Cyborg не се очаква скоро, но е напълно възможно да видим Holm в двубой с Cat Zingano, която не успя да се справи с Ketlen Vieira в UFC 222.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес