Зареждане

ММА шампион дари 1 милион за храна на бедните в пандемията от COVID-19

ММА шампион дари 1 милион за храна на бедните в пандемията от COVID-19
Публикувано на: Ноември 27, 2020 в 02:00 ч
Шампионът на PFL в лека категория Емилиано Сорди дари наградата от 1 милион долара, която спечели от турнира на организацията преди година. Той е решил да храни бедните в родната си Аржентина по време на пандемията от COVID-19. Миналата година 29-годишния боец приключи петима бойци, с което спечели златото в категорията и 1 милион.

Вместо Сорди да се глези със скъпи автомобили и да разхищава, той решава да храни бедните в Рио Куарто. В подкаста Hablemos MMA той сподели, че ситуацията е много зле в града и това го е накарало да прави тези огромни дарения. Ето какво още каза щедрия шампион:

Използвах това, което ми се случи, за да помагам на хората в моя град. Живея в Рио Куарто. Това е много малък град. Може да има 180 000 жители. На хората им беше много зле. Икономиката е зле. Ситуацията изглежда много грозна. 

По време на карантината няколко пъти ни беше позволено да напускаме през седмицата. Щях да изляза и да се опитам да помогна на хората с моите приятели. Получихме специални разрешителни, които общината ни даваше, и излизахме два пъти или три пъти седмично, понякога по един и давахме храна. 

Започнахме да даваме храна на около 300 души и стигнахме до точка, в която дадохме храна на 3000. Така че не се радвах на нито една стотинка от наградата от 1 милион долара. Не купих нищо. Не отидох на почивка. Искам да кажа, бях заключен вкъщи. Но използвах тези ресурси, за да помогна на хората, които преживяха тежко време. 

Сорди е с рекорд 22-8 в ММА и се намира в серия от 5 поредни победи. Той печели всички свои победи с приключване.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес