Зареждане

ММА боец, депортиран от Русия, задържан при пристигането си в Таджикистан

ММА боец, депортиран от Русия, задържан при пристигането си в Таджикистан
Публикувано на: Януари 1, 2022 в 03:00 ч
ММА боецът Чоршанбе Чоршанбиев най-накрая беше депортиран от Русия. Чоршанбиев, който е е роден през 1995 година в Таджикистан беше върнат в Душанбе, където веднага е бил задържан на летището. Той беше депортиран от Москва за грубо нарушение на правилата за престой, създаващо опасност за живота и здравето на гражданите.

Сега срещу него в родината му е образувано наказателно дело по два члена от Наказателния кодекс на Таджикистан. От прокуратурата на район Шохмансур в Душанбе е образувано наказателно дело по членове 189 и 307 - „Разпалване на етническа расова или религиозна омраза“, както и „Публични призиви за насилствена промяна на конституционния ред.

Представител на Генералната прокуратура споделя още, че през май 2014 г. отделът на МВР в град Хорог е образувал наказателно дело срещу Чоршанбиев по чл. 244 от Наказателния кодекк. Той е обвинен в присвояване на лично имущество на жител на същия град.

Чоршанбиев редовно публикува провокативни публикации в социалните мрежи, особено на личната си страница, занимаващи се с разпалване на национална и регионална омраза и разпалване на бунтове. Депортацията му от Русия стана заради шофиране без книжка и застраховка, както и за създаване опасни ситуации в тунел Лефортово. Той публикувал видеото от своите "подвизи" в интернет.

През август Чоршанбиев съобщи в социалните мрежи, че е катастрофирал със своето BMW в Казан, блъскайки се в стълб. Като цяло Чоршанбиев си създава проблеми, където и да се намира.

Чоршанбе е известен с битките си в руските промоции Hardcore Fighting и Hype Fighting Championship. Двубоите в тези турнири са популярни в YouTube. Той има 417 хиляди последователи в Инстаграм и е с рекорд 6-3-1 в ММА. Сега той ще забрави за Русия и ще трябва да решава проблемите си с властите и в своята родина.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес