Зареждане

'Minotauro' Nogueira разказа за травма на окото, която пречела на кариерата му

'Minotauro' Nogueira разказа за травма на окото, която пречела на кариерата му
Публикувано на: Април 20, 2018 в 11:13 ч
Източник: mmafighting.com
Изпратено от: DoloR
Животът и кариерата на Antonio Rodrigo Nogueira винаги са били пример за постоянство и воля, които са му помагали да превъзмогва дори невъзможното. Едно от най-големите му предизвикателства обаче е било скрито за феновете в продължения на доста години.

Бившият шампион на UFC и PRIDE в тежка категория проведе събитие за медии и специални гости в сряда вечерта в ресторант в Рио де Жанейро, Бразилия, излъчвайки документален филм за живота си, който ще премине през следващите седмици на бразилската телевизия.

Там той реши да разкрие, че от малък имал контузия на дясното око, която го тормозила през цялата му кариера. Когато бил на 4 години, 7 години преди камион да го прегази и почти да го убие, оставяйки го в болница за една година, той бил ударен в дясното око с ножица, след което така и не възстановява напълно светото зрение.

Вижте какво сподели той:

"Когато бях дете имах 6 операции, след това като тинейджър имах 2 и като възрастен имам 2. Имам вътреочна контактна леща и си представете как през всичките тези години, след всички тези удари тя се е размествала - трябваше да я оправяме. Разбира се, това беше проблем в кариерата ми и в битката срещу Cro Cop не виждах нищо с дясното око. Така че водих две битки - едната в октагона и другата със самия себе си.

Точно заради това спрях да се бия и в последната битка срещу Struvе - той доста пъти ми бръкна в окото. Такива неща са доста болезнени и са причината да спра да се бия."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес