Зареждане

Мъже опитаха да се включват в Световното по бокс за жени

Мъже опитаха да се включват в Световното по бокс за жени
Публикувано на: Март 27, 2023 в 00:00 ч
Приключи световното първенство по бокс за жени, което се проведе в индийския град Ню Делхи.

За щастие нямаше големи скандали. Имаше една изцепка, която включваше руския химн. По време на награждаването на шампионката Анастасия Демурчян, вместо да прозвучи руския химн първо прозвуча концерт на Чайковски.

Към края на световното първенство изплува много по-сериозен проблем, който тревожи света на спорта през последните няколко години.

Ръководителят на Международната боксова асоциация (IBA) Умар Кремльов направи официално изявление. Той каза, че организацията е решила да изключи няколко спортисти, които преди това са претърпели операция за смяна на пола.

„Една от основните теми беше честността на спортистите и професионализмът. 

Според резултатите от поредица от ДНК тестове са идентифицирани спортисти, които са се опитали да заблудят свои колеги и са се представяли за жени. 

Според резултатите от генетичните тестове е доказано, че те имат XY хромозоми и впоследствие са изключени от участие. IBA означава открит и честен спорт!“, сподели Кремльов

IBA вярва, че наличието на мъжки хромозоми в тялото осигурява осезаемо предимство.

Напоследък все повече международни федерации се опитват да контролират чистотата на спорта. И всичко това, защото след смяната на пола спортистът очевидно получава голямо предимство поради физиологията.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес