Зареждане

Матеуш Гамрот замества конутзения Хукър срещу Търнър в UFC 285

Матеуш Гамрот замества конутзения Хукър срещу Търнър в UFC 285
Публикувано на: Февруари 15, 2023 в 06:10 ч
Джейлин Търнър получава опонент с по-висок ранг от първоначално очакваното в UFC 285.

След оттеглянето поради контузия на първоначалния опонент на Търнър - Дан Хукър, боецът в лека категория сега е планирано да се срещне с Матеуш Гамрот на събитието на 4 март.

Търнър (13-5) е номер 12 в леката категория. 27-годишният състезател спечели пет поредни двубоя в UFC, всички със спирания в първи или втори рунд. Бяха му необходини му само 45 секунди, за да победи Брад Ридъл с гилотина в последното му излизане през миналия юли. Оттогава Търнър отсъства поради скъсан трицепс.

В лицето на Гамрот (21-2, 1 NC) той среща свиреп съперник, който в момента е номер 8 в лека категория в света. 32-годишният боец беше на ръба за спора за титлата, преди да загуби със съдийско решение от Бенеил Дариуш в ожесточена битка на UFC 280.

Преди това Гамрот натрупа четири последователни победи в UFC над Арман Царукян, Диего Ферейра, Джереми Стивънс и Скот Холцман.

UFC 285 ще се проведе в T-Mobile Arena в Лас Вегас. Картата е оглавена от две битки за титлата: Джон Джоунс срещу Сирил Гейн за овакантената титла в тежка категория и Валентина Шевченко срещу Алекса Грасо за отдавна държания колан от Шевченко в категория муха.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес