Зареждане

Манел Капе прие исляма! Вече се казва Муса

Манел Капе прие исляма! Вече се казва Муса
Публикувано на: Февруари 1, 2024 в 02:00 ч
Манел Капе, известен боец на UFC в категория муха, обяви, че е приел исляма. Новината беше разкрита от Али Абделазиз, който е негов мениджър. Манел вече е избрал ново име и ще се казва Муса. Капе се присъединява към списък с известни бойци, приели исляма в миналото.

Този списък включва големи имена като: Майк Тайсън, Мохамед Али, Джервонта Дейвис, Кевин Лий, Андрю Тейт и други. Обръщането към исляма на тези бойци не само оказва влияние върху личния им живот, но също така хвърля светлина върху многообразието и културното богатство в общността на бойните изкуства.

Историята на Капе и изборът му на ислямското име Муса / Моисей / подчертава личното израстване и духовното пътуване, което хората могат да преживеят, независимо от техния произход в света на спорта. Капе е на 30 години и е роден в Ангола. Към днешна дата той има 19 победи и 6 загуби в професионалната си ММА кариера.

Манел е бивш шампион на RIZIN и е в серия от 4 поредни победи. В своята последна битка той победи Фелипе Дос Сантос през септември 2023 година. В средата на миналия месец той трябваше да се бие с Матеус Николау. За съжаление Капе се провали на кантара и битката им пропадна.

Все още няма яснота около бъдеща битка с участието на Капе.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес