Най-големият сайт за бойни спортове

       

Малко повече за Uriah Hall и Vitor Belfort

Малко повече за Uriah Hall и Vitor Belfort
Публикувано на: Януари 12, 2018 в 16:00 ч
 
Бойците в средна категория, Uriah Hall и Vitor Belfort ще влязат в сблъсък по време на предстоящото UFC Fight Night 124, което ще се проведе на 14-ти януари.

За Hall могат да се кажат много работи, но историята му безспорно е интересна, въпреки че в първите минути от срещата му с Krzysztof Jotko изглеждаше кариерата му може да приключи по-рано от очакваното. За негово щастие обаче, Hall се оказа доста по-жилав и във втория рунд успя да сложи край на серията си от загуби. Belfort, от своя страна, също имаше тежки моменти в своята кариера, но с промени в отбора си успя да се завърне в играта с първата си победа чрез съдийско решение от 2007-ма насам.

Нека разгледаме двамата атлети отблизо.

Uriah Hall


Резултат: 13-8
Ключови победи: Gegard Mousasi (UFC Fight Night 75), Krzysztof Jotko (UFC Fight Night 116), Thiago Santos (UFC 175), Chris Leben (UFC 168)
Ключови загуби: Gegard Mousasi (UFC Fight Night 99), Derek Brunson (UFC Fight Night 94), Robert Whittaker (UFC 193), Rafael Natal (UFC 187)
Преимущества: Hall е изключително талантлив кикбоксьор с много мощ. Доказал се е като труден за поваляне противник, като също има и завидни умения на земя, като това е причината само най-добрите в категорията да успяват да го надвият.

Предстои да станем свидетели на доста равностоен двубой. И двамата са склонни да принуджават опонентите си да контраатакуват, но пък и срещат трудности при натиск. Ако нито един от тях не промени стила си, ни очаква доста бавна среща, изпълнена с предизвикателни ритници. Hall е търпял загуби след подобни неприятни ситуации, затова очакваме малко да разнообрази.

Belfort, от своя страна, също не харесва да бъде притискан към решетката. Навярно няма да извади късмет, ако Hall реши да играе офанзивно. Едно единствено поваляне от Hall също навярно би сложило край на двубоя.

Vitor Belfort


Резултат: 26-13 (1)
Ключови победи: Luke Rockhold (UFC on FX 8), Michael Bisping (UFC on FX 7), Anthony Johnson (UFC 142), Nate Marquardt (UFC 212)
Ключови загуби: Gegard Mousasi (UFC 204), Chris Weidman (UFC 187), Ronaldo Souza (UFC 198), Jon Jones (UFC 152)
Преимущества: Твърди се, че силата си отива последна, но Belfort все още си е запазил и доказалите се скорост и кондиция.

Шансовете за победа при евентуален кикбоксов мач между двамата определено са по-големи за Belfort.

В последната си среща Belfort успя да задържи дистанция и да остане активен и трите рунда. Не беше сериозна заплаха в нито един момент, но така и не издъхна по време на двубоя, което му даде шанс да спечели чрез съдийско решение. Той би могъл да използва същата стратегия и в срещата си с Hall. Belfort е умел ветеран, който с лекота би могъл да излъже Hall в това отношение.

Ако Hall се представи добре този уикенд, може да успее да отбележи втория си пореден нокаут и така да започне да се изкачва в ранклистата. Hall е предпочитан от букмейкърите победител, така че ще е в негов интерес да намери начин да надвие 40-годишния си опонент.

От друга страна, за да запази своята кариера, "The Phenom" ще трябва да отбележи победа и този път. Най-малкото, което може да направи, е да се опита да избегне претърпяването на 4-ти нокаут в последните си 5 срещи. Belfort би могъл да се оттегли победоносно, но и да си спечели дори още по-сериозен опонент.

0 споделяния
FB Сподели

Свързани Новини

Vitor Belfort се прицелва към Wanderlei Silva, 'Rampage' и Chael Sonnen

Vitor Belfort се прицелва към Wanderlei Silva, 'Rampage' и Chael Sonnen
В подлгавното събитие на Bellator 206 ММА легендите Wanderlei Silva и Quinton 'Rampage' Jackson влязоха в сблъсък за четвърти път. В крайна сметка, Rampage спечели срещата с ТКО във втория рунд, отбелязвайки втора победа срещу Silva, който също има две.
Новини » октомври 1, 2018 (0)
цялата новина

Uriah Hall срещу Bevon Lewis на UFC 232

Uriah Hall срещу Bevon Lewis на UFC 232
Uriah Hall се завръща
Новини » септември 3, 2018 (0)
цялата новина
Мнения в Facebook