Зареждане

Малиняджи: Канело позори наследството на Али

Малиняджи: Канело позори наследството на Али
Публикувано на: Април 10, 2024 в 20:00 ч
Анализаторът и бивш шампион в полусредна категория Поли Малиняджи заяви, че мексиканецът Саул Алварес позори наследството, създадено от велики боксьори от миналото - най-вече от Мохамед Али - като се отказва от пролетната среща с Дейвид Бенавидес.

"Канело е все едно защитаващият титлата си в НБА Денвър Нъгетс да пропуснат някои от добрите отбори тази година и да кажат: "Искаме да играем с отбора, който загуби във финала на Източната конференция във финала на НБА" - каза Малиняджи.

Избирайки непобедения бивш носител на титлата в средна категория Хайме Мунгуя (43-0, 34 нокаута) за свой съперник през уикенда на на 4 май вместо Бенавидес (28-0, 24 нокаута), непобеден бивш носител на титлата в суперсредна категория, Алварес предизвика критики и дебат относно своето боксовото величие.

"Вината е на Канело, защото той трябва да постъпи правилно. Той е спортист", твърди Малиняджи. "Колелото на хамстера трябва да се завърти. Ако го задръстиш, създаваш лош прецедент за всички останали. Ето защо имаме поколение, което не е изправяло топ боец срещу топ боец."

Алварес, разбира се, е отправял предизвикателства към някои от най-страховитите фигури в спорта, като се започне от времето, когато на 23-годишна възраст се изправи срещу Флойд Мейуедър-младши.; след това победи настоящия член на Залата на славата Мигел Кото две години по-късно; последва трилогията му с Генадий Головкин и битката му през 2022 г. (и загубата срещу) непобедения шампион в полутежка категория Дмитрий Бивол.

Но сега, по причини, които все още не са съобщени, 33-годишният Алварес се е отказал от 27-годишния Бенавидес.

"Представете си, че Мохамед Али действаше като Канело", каза Малиняджи. "Мохамед Али се биеше с всички в разцвета на силите си и затова боксът стана толкова голям. През 80-те години на миналия век боксът беше навсякъде по телевизионните мрежи, със силен рейтинг. Защо?

"Защото в предишното поколение Али правеше това, което правеше Али. Той не печелеше всяка битка, но поемаше всеки труден противник - най-големия риск, който можеше да намери. Джордж Форман, Кен Нортън... начинът, по който той го правеше, е начинът, по който го прави един шампион. Той не беше по-голям от спорта. Не действаше по този начин."

Но когато всичко беше казано и направено, като се започне от мача му Сони Листън, достигайки до позицията на шампион, през блестящия му успех в трилогията  с Джо Фрейзър, дори след побой от страна на Лари Холмс, уважението към Али се запази.

"Всички гледат на него като на най-великия за всички времена, по многобройни причини", каза Малиняджи. "Имаш отговорност, когато си на такова ниво. Не е: "Ти си на това ниво, възползвай се от него."

В защита на Канело


В отговор колегата на Малиняджи от "Дълбоки води", бившият носител на две дивизии Тимъти Брадли-младши, заяви, че Алварес наистина е приел труден двубой, като се е съгласил да срещне Мунгуия от Тихуана в T-Mobile Arena в Лас Вегас.

"Хайме Мунгуия е опасен боец за Канело на този етап от кариерата му - обемът на ударите му, той е по-голям, колко по-силно удря", контрира Брадли. "Ако Мунгуия започне да нанася наистина добри удари... така се побеждава Канело."

Мунгуя е трениран от Фреди Роуч, член на Залата на славата .

Брадли заяви, че ще наблюдава в началото дали Мунгуя ще може да издържи на най-добрите удари на Алварес. Ако Мунгуя остане изправен, той може да стане адски опасен, защото има и издръжливост.

"Това ще бъде страхотна битка. Казвам ви точно сега - изключително интересна. Гледайте внимателно този човек - Мунгуя."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес