Зареждане

Махачев е готов за Царукян, но предпочита Макгрегър и Едуардс

Махачев е готов за Царукян, но предпочита Макгрегър и Едуардс
Публикувано на: Юни 9, 2024 в 01:00 ч
Сутринта на 2 юни в Нюарк на турнира UFC 302 Ислам Махачев удуши Дъстин Порие в петия рунд и защити шампионския пояс в леката категория за трети път. След завръщането си в Махачкала боецът отговори на въпроси на журналисти.

Махачев говори за битката с Дъстин, отговори на Арман Царукян и описа подробно проблема със стафилококова инфекция. Дагестанската звезда планира да пътува до Мека, за да извърши хадж с цялото си семейство.

Сега той ще се отдаде на почивка, но планира още една битка тази година. Ислам няма нищо против пак да се бие с Арман Царукян, когото победи с решение преди няколко години. Той обаче предпочита битка с Леон Едуардс или битка за пари и слава срещу Конър Макгрегър:

"Не знам дали Хабиб ще продължи да е в моя ъгъл. Ще се подготвя за нова битка в края на годината. Честно казано, разбира се, в медиен план и във всички планове Макгрегър би бил по-интересен от Царукян. Но не мисля, че дори следващата му битка ще се случи, защото наскоро видяхме видео, където пресконференцията им беше отменена. 

Не мисля, че Конър изобщо ще може да се бие. Ако може, моето мнение е, че Чандлър ще спечели, защото е по-концентриран, тренира, по-гладен е вероятно. Царукян говори, че съм бил изтощен ? Не беше като да бях изтощен по време на битката, защото влизах във всеки рунд свеж. Ако човек е изтощен в петия рунд, е почти невъзможно да се извърши задушаване. 

Да, разбира се, че искам следващата битка да е за втори пояс. Това е може би най-голямата ми мечта в професионалния спорт, да се бия за втория пояс. Не виждам противници, които да не съм побеждавал в моята дивизия. В топ 5 бойците се победиха помежду си, а аз победих останалите. 

Имаме Царукян, но вече го победих. Ако ми се даде шанс, избор, разбира се, бих избрал втория колан.", каза Махачев.

Ще може ли Махачев да стане двоен шампион ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес