Зареждане

Магомед Анкалаев: Аз съм най-завършеният боец в полутежка категория

Магомед Анкалаев: Аз съм най-завършеният боец в полутежка категория
Публикувано на: Юни 29, 2024 в 14:00 ч
Магомед Анкалаев няма търпение да покаже на света свръхчовешката си сила. Това ще се случи този октомври в Абу Даби, но все още трябва да чака, за да разбере името на съперника си.

Анкалаев има десет поредни победи в полутежка категория на UFC, но въпреки това не изпревари Иржи Прохазка в списъка на чакащите за титлата. Това се дължи на неблагоразумието му, когато отказа да се бие с шампиона Перейра през лятото, вместо това насочи всичките си мисли към есента в Абу Даби.

Плановете за битка през есента не са се променили за Анкалаев, дори UFC явно ще разчитат на него в битката за пояса. Но сега той просто ще трябва да изчака името на съперника. Този негов съперник ще стане ясен този уикенд в UFC 303, където Алекс Перейра ще брани златото срещу Иржи Прохазка.

Магомед е уверен в уменията си и се определи за най-завършеният боец в категорията. Той вярва, че е въпрос на време да грабне златото:

„Иржи Прохазка и Алекс Перейра са двама много сходни съперници. Не ме интересува кой ще спечели, просто искам да се изправя срещу победителя. Очаквам след двубоя им за титлата да стане ясно и датата на моя двубой с победителя. Мисля, че съм най-завършеният боец в полутежка категория. 

Мога да се бия с Тейшейра на земя и с Перейра в стойка, нямам проблем с нищо. Просто искам да покажа на света какво има в мен. Знам, че коланът ме чака. Само момент и ще отида да го взема.“, каза Анкалаев пред UFC Eurasia.

Ще успее ли Анкалаев да стане шампион ?



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес