Зареждане

Люк Рокхолд: Дейна е причината за моето неуважение в ММА

Люк Рокхолд: Дейна е причината за моето неуважение в ММА
Публикувано на: Август 26, 2022 в 09:00 ч
Люк Рокхолд може да не успя във финалната битка от кариерата си, но поне си спечели уважението на феновете.

Миналия уикенд бившият шампион на UFC и Strikeforce в средна категория премери сили с Пауло Коста. Двамата се биха в подглавната битка на UFC 278, което се проведе в Юта, САЩ. Срещата им беше забавна и UFC я избраха за битка на вечерта.

Коста спечели със съдийско решение, а Рокхолд показа, че може да поема тежки удари. Много фенове говореха, че Люк е със стъклена брадичка, но в тази среща той ги опроверга. Люк вярва, че Дейна Уайт е причината да не го уважават в ММА.

В интервю за The MMA Hour с Ариел Хелуани Рокхолд реши да говори за Уайт и кариерата му в UFC. Люк вярва, че Дейна го е прецакал още от самото начало.

„Защо мислиш, че съм толкова ядосан на Дейна ? Защото Дейна никога не ми даде шанс. От момента, в който дойдох в UFC, той никога не ми е давал шибан шанс. Отписа ме. 

Никога не е подчертавал годините ми в Strikeforce или нещо, което съм направил относно победите. Наблягаше се само на загубите. Дейна контролира разказа за това, което публиката възприема.

Той ме прецака от самото начало и ми отне 16-17 години, за да се върна, да се бия така и да си спечеля уважение. Нищо, което съм направил в миналото, нямаше значение до този момент.

Трябва да разберете силата, която имате в тази ситуация с разказа, който създавате. Обществеността вярва в това, което иска да вярва, в което им казвате да вярват.

В UFC аз бях дете, което никой не искаше да уважава. Накараха ме да отида в Бразилия, за да се бия с Витор Белфорт. Всички останали получиха уважение и битки за титлата. Аз нямах нищо.

Аз бях шампион на Strikeforce, а те казваха, че не съм постигнал нищо. Трябваше да се бия с Белфорт, въпреки че те знаеха какво прави той. Защитаваха него и шибаняците, назобани до козирката.

Трябваше да бъда стъпкан и омаловажаван от всички, след което се изградих отново. Добър съм в изграждането на себе си.,” каза Рокхолд пред The MMA Hour. 

Люк беше двукратен шампион в Strikeforce и един път шампион в UFC. Той сложи край на кариерата си с 16 победи и 6 загуби.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес