Зареждане

Любен Джубрилов: MAX FIGHT Selection е пътят на младите бойци към професионалния ринг

Любен Джубрилов: MAX FIGHT Selection е пътят на младите бойци към професионалния ринг
Публикувано на: Април 14, 2024 в 08:10 ч
Една дългоочаквана идеа на президентът на MAX FIGHT, Любен Джубрилов, ще намери своето реализиране в неделната вечер.

На 14-ти април от 18:00 часа в столичната зала Lonsdale & MAX FIGHT Center, бойната организация ще проведе първото издание на MAX FIGHT Selection.

В атмосфера като от професионалните състезания, млади бойци ще получат възможност за обиграване и демонстрация на своите умения с цел професионално израсване, получаване на договор с MAX FIGHT и показване на таланта си пред широка аудитория.

"В турнирите на MAX FIGHT никога не сме успявали да поместим битките на всички желаещи в основната файт карта," Любен Джубрилов споделя за за MMA.BG как се е зародила идеята за Selection сериите. "Направихме подгряващи срещи, за хора които не са успели да влязат в основните битки, както и за млади таланти, но тъй като и подгряващите карти започнаха да се пълнят трябваше да подходим по друг начин.

Друга причина е, че за да има професионален растеж, трябва да има и цикличност. Както в другите спортове има редовни състезания, защо и нашите спортове трябва да се отличават от това?"


По план MAX FIGHT Selection ще има издания, в месеците, в които няма професионален турнир на MAX FIGHT.

Обиграването на младите бойци е изключително важно, за да се представят в последствие добре на професионалните галавечери. Това е един от големите плюсове на Selection сериите, от които прохождащите бойци ще могат да се възползват.

"Идеята е да се видят на терен новите бойци," споделя замисъла си Джубрилов. "Знаете, че преди да се влезе в ринга или клетката, може да си много добър на тренировка, обаче на ринга всичко е наобратно. Удря те адреналина и се получава друго - за да си перфектен състезател на състезание трябва да правиш толкова, колкото правиш на тренировка, а дори и отгоре. Обаче когато те удари адреналина, хора които правят на тренировка 100%, на ринга успяват да покажат едва 20%.

Идеята за такова обиграване е отдавна. Selection сериите ще бъдат в същата атмосфера, каквито са и професионалните галавечери."


Стимулите за участие в MAX FIGHT Selection сериите обаче са не само обиграването и привикването на бойците в реална състезателна среда, но и реален шанс за покана на профигала.

"Ако видим, че някой е достатъчно атрактивен, една от наградите е покана за участие в основна файткарта или в подгряващите битки на професионалните издания на MAX FIGHT.

Ще има парични премии за най-техничен състезател, за най-атрактивен двубой на вечерта. Откликнаха и доста спонсори с предметни награди."

Интересът към първото издание на MAX FIGHT Selection е доста голям, затова организаторите припомнят, че капацитета на спортната зала Lonsdale е ограничен и при запълването му вратите ще бъдат затворени, за да се осигури комфортното преживяване на вече влезлите хора.


Началото на събитието е от 18:00 часа, като входът е свободен до запълване на капацитета на залата, който е около 300 души. MAX FIGHT Selection ще се излъчва на живо и в мобилното приложение Fight Scout.

"Специално искам да благодаря на партньорите ни от зала Lonsdale, защото откликнаха на идеята ми и направихме страхотен пример за франчайз. Залата за тренировки е огромна, но не е предвидена за професионални галавечери, има огромен интерес както откъм участници, така и откъм зрители. Но моля за разбиране, ако закъснеете и няма да може да бъдете допуснати заради ограничен капацитет," сподели Джубрилов.

Смелото начинание е в полза изцяло даване на път на младите надежди на бойните спортове и то такъв, в който да усетят преживяването от участие в професионална галавечер и да бъдат забелязани от голяма аудитория, което да помогне влизането им в професионалния спорт.

В първото издание ще видим 10 двубоя по правилата на муайтай, бокс, кикбокс, MMA и MAX 1.


За участие в MAX FIGHT Selection заявка могат да направят треньорите на младите бойци, както и самите кандидат-състезатели в спортове като бокс, кикбокс, MMA и MAX-1. Рингът е отворен и за професионалисти, които имат нужда от малко обиграване, като разбира се се изправят срещу съответно подхдящи съперници.

"Дълго време голяма реализация има само за професионалните бойци, като се въртят едни и същи лица в големите състезания през годината. А за тези, които тепърва пробиват беше изключително трудно да се покажат и да се докажат. Сега това ще се промени с MAX FIGHT Selection. Идеята сега е кандидат-професионалните бойци да получат платформа за изяви в MAX FIGHT Selection, каквато професионалистите имат в MAX FIGHT, а според показаните умения ще могат да влязат директно в големите събитие.

Рингът на Selection сериите е отворен и за професионални бойци, които искат да направят разтоварващи битки без напрежение, необременени психически от притискането и очакванията в големите турнири, срещу равностойни противници. Планирали сме и демонстративни двубои."


MAX FIGHT Selection е смело начинение на Джубрилов и неговия екип, както и изключително полезно за развитието на бойните спортове у нас. Интересът към първото издание е огромен и със сигурност ще има какво да се променя след обратната връзка от събитието днес, но то бележи старта на инициатива, от която спорта има нужда.

Вижте също: Топ български бойци ще гледат MAX FIGHT SELECTION на живо утре

Първото издание на MAX FIGHT Selection започва от 18:00 часа на 14 април в столичната зала Lonsdale. Входът е свободен, но капацитетът на залата е ограничен до 300 човека. Битките ще се излъчват безплатно и на живо в мобилното приложение Fight Scout.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес