Зареждане

Лирон Мърфи доминира над Едсон Барбоса в Лас Вегас

Лирон Мърфи доминира над Едсон Барбоса в Лас Вегас
Публикувано на: Май 19, 2024 в 04:32 ч
Лирон Мърфи доминира над Едсон Барбоса и го победи в Лас Вегас.

Двамата оглавиха събитието UFC Vegas 92, което се проведе в Лас Вегас. Битката между двамата бойци беше част от категория перо. Мърфи беше по-добрият и активен боец, който нанесе повече щети и записа повече контрол в клинчовете. Той успя да спечели с доминантно решение на съдиите след 5 рунда по 5 минути - (49–46, 50–45, 50–45).

В първия рунд Мърфи наблегна на ударите в главата и вкара някои тежки крошета. Едсон заложи на лоу кикове, които притесняваха Мърфи. Барбоса опита удар с коляно, но падна на земята, след което Мърфи му вкара граунд енд паунд. В последните секунди Барбоса вкара ъп кик в лицето на Мърфи и го нарани. 

От втория рунд нататък Мърфи пое инициативата. Той успя да нарани Барбоса, след което го събори и го контролира в клинча. Лирон не спираше да пресира, а Барбоса опита хай кик със завъртане, но се подхлъзна и падна на земята. Лирон се вкопчи в него, след което Барбоса се изправи и последва клинч. Мърфи го контролираше и му вкарваше коляно в бедрото. 

В третия рунд видяхме доминация от Мърфи, който не спираше да пресира. Едсон беше в защитен режим и не намираше отговор за пресата на опонента си. Лирон записа събаряне и нова порция от контрол в клинча. Барбоса беше доста неактивен в рунда. В четвъртия рунд Барбоса беше по-активен, отколкото в третия, но и при това положение изоставаше в броя на ударите, които Мърфи вкара.

Лирон разчиташе на джабове и контрол в клинча. Той не спираше да натиска и да е активен, а Барбоса нямаше идея в играта. В последния рунд доминацията на Мърфи продължи и така той спечели с единодушно решение на съдиите - (49–46, 50–45, 50–45). С тази победа Лирон остана непобеден в ММА и вече има 14 поредни победи. 

Барбоса от своя страна се връща към загубите и се разделя със серия от 2 победи.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес