Зареждане

Leslie Smith е поредният боец, обмислящ да заведе дело срещу UFC

Leslie Smith е поредният боец, обмислящ да заведе дело срещу UFC
Публикувано на: Април 25, 2018 в 09:41 ч

Бившата състезателка в категория петел Leslie Smith беше премахната от UFC. Сега тя обаче обмисля да заведе дело срещу организацията.

Smith отказа да се изправи срещу Aspen Ladd в UFC Fight Night 128 след като Ladd не успя да се вмести в необходимите килограми и не пожела да се пробва отново. От UFC в последствие платиха на Smith обещаните пари за отменената среща, за да могат да я броят като последната от договора ѝ.

От организацията решиха да не подновяват договора, оставяйки Smith свободна.

Решението им, според слуховете, било породено от инициативата, която е поела Smith, да обедини всички практикуващи бойни спортове.

В наскорошно интервю тя разкри намеренията си да заведе дело срещу UFC:

"Според мен това, което направиха от UFC, не беше законно. Създадоха ситуация, с която карат останалите бойци да се страхуват да се застъпят за правата си."

"Налагайки страх, те нарушават федералния закон. Има причина да съществуват правилата за труда."

"Ако не заведа дело срещу тях, ще съм говорила напразно. Това е и причината да не приемам някои срещи - нямам намерение да се бия за без пари. Не трябва да се оставяме да бъдем контролирани ей така. Хубаво е да си знаем цената."

Leslie Smith няма да е първата състезателка, завела дело срещу организацията - Mark Hunt също в момента води битки в съда с организацията заради срещата му с Brock Lesnar.
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес