Зареждане

Лекар за обвиненията към Махачев: Глупаво заяждане на ниво детска градина

Лекар за обвиненията към Махачев: Глупаво заяждане на ниво детска градина
Публикувано на: Февруари 20, 2023 в 00:00 ч
Александър Волкановски загуби от Ислам Махачев в битка за титлата в лека категория в Пърт, Австралия на 12 февруари в UFC 284.

Съотборникът на Волкановски Дан Хукър публикува пост, в който написа, че Ислам Махачев е извикал медицинска сестра в седмицата преди двубоя. Въпросната сестра направила интравенозна инфузия на дагестанеца, а това е нарушение на правилата на USADA.

Почти веднага в мрежата обиколи снимка, на която руският боец има белег на ръката. Всичко това създаде подозрение срещу Махачев. В крайна сметка от комисията в Австралия и от USADA обявиха, че няма да водят разследване, защото няма доказателства.

Практикуващият лекар Валентин Беляевски, който отдавна работи с ММА бойци реши да говори по темата. Той се смее на цялата тази история и споделя, че е глупаво заяждане на ниво детска градина.

"Не е възможно от една синина да разберем дали е използвана интравенозна инфузия. Може да е било вземане на кръв, което означава, че може да е направено от USADA или местна организация. 

Може да е кръвен тест за тестове, които самият боец е решил да си направи преди двубоя. Може да е всякаква инжекция и, да, може да е интравенозна инфузия.

Не вярвам да са викали сестра. На 200% не го вярвам. В страни като САЩ и Австралия не можете просто да повикате медицинска сестра вкъщи и да й кажете да ви даде това или онова лекарство. 

В екипа на Махачев може да има хора, които сами са в състояние да поставят капково или интравенозно инжектиране. Нека отново кажем, че може да е било вземане на кръв.

Трябва да има или показания на свидетел, или видеозапис, или самият спортист трябва да признае. Тъй като тук не търсим забранено вещество, а забранен метод, може да има само косвени доказателства.

Като цяло дори спортист да е направил нещо подобно, то е почти недоказуемо. Общо взето чета тази история със смях. Това е глупаво заяждане на ниво детска градина.", сподели Беляевски

За тази история вероятно ще се говори още много. Факт е, че USADA и комисията няма да разследват темата, което няма да доведе до последствия за Махачев. 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес