Зареждане

Легендата Жозе Алдо доминира над Роб Фонт във Вегас

Легендата Жозе Алдо доминира над Роб Фонт във Вегас
Публикувано на: Декември 5, 2021 в 08:00 ч
Легендарният Жозе Алдо се завърна в клетката на UFC с нова победа. 35-годишния бразилец оглави събитието UFC on ESPN+ 31, което се проведе в Лас Вегас. Алдо премери сили с Роб Фонт в категория петел и показа, че продължава да е на високо ниво. Жозе успя да доминира над своя съперник през по-голямата част от 5-те рунд и спечели с решение - (50–45, 50–45, 49–46).

Фонт влиза агресивно в боя и започва да вкарва удари. Алдо му отвръща с ритник в тялото. Роб опитва да пренесе боя на земята и сваля Алдо на колене. Нов опит за събаряне, но без успех и двамата се разделят. Алдо вкарва ъперкът и опитва събаряне, но не успява.

Роб продължава да вкарва удари и в това е по-добър до момента. Десен от Алдо и джаб от Фонт. Комбинация от удари от страна на Алдо и Фонт пада на земята. Жозе се нахвърля с удари и само сирената спасява Фонт. Силен край за Жозе, който може би открадна рунда.

Във втория рунд Фонт залага на джабове. Тежък десен от Алдо успява да разклати Фонт. Джаб от Алдо и Фонт отново е наранен. Алдо успява да блокира тежки попадения от Фонт, но поема джаб. Алдо поема инициативата и вкарва удар с коляно, след което и джаб. Удари в тялото от Жозе. Това може би е нов рунд в негова полза.

В третия рунд дясното око на Алдо започна да се затваря под ударите на Фонт. Същото може да се каже за лявото око на Фонт. Роб опита да пренесе битката на земя, но Алдо го изигра и зае доминантна позиция. Жозе не си дава зор и печели ценни секунди върху Фонт. Роб успява да се изправи и двамата разменят удари и лоу кикове. Алдо вкара по-добрите попадения и печели нов рунд.

В началото на четвъртия рунд Алдо вкарва комбинация и успява да нарани Фонт. Жозе вкарва коляно и Роб пада на земята. Алдо заема доминантна позиция и успява да задържи Фонт на земята до края на рунда. Категоричен рунд в полза на бразилеца и Фонт вече има нужда от приключване, за да победи. По време на почивката от щаба на Фонт са откровени с него и му казват, че трябва да натисне за нокаут.

В последния рунд Фонт започна много силно. Алдо изглеждаше изморен и Фонт доминираше в стойка. Всичко обаче се промени, след като Жозе вкара дясно кроше и нарани Фонт. Удар в черния дроб от Алдо и Фонт отново е наранен. Боя стига до земята, където Жозе доминира до края на рунда.

Така боя стигна до решение, което беше в полза на Алдо - (50–45, 50–45, 49–46). С тази победа Жозе навлезе в серия от 3 поредни победи и вече е с рекорд 31-7 в ММА. Фонт от своя страна губи серия от 4 поредни победи.

В интервюто след битката Алдо предизвика Ти Джей Дилашоу в бой за излъчване на претендент за златото.








Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес