Зареждане

Ковингтън призна, че Едуардс му е объркал плановете на UFC 296

Ковингтън призна, че Едуардс му е объркал плановете на UFC 296
Публикувано на: Декември 20, 2023 в 09:03 ч
Колби Ковингтън признава, че Леон Едуардс го е оставил "малко объркан" по време на UFC 296.

Миналата събота, 16 декември, Леон Едуардс (22-3 MMA) се изправи срещу Колби Ковингтън (17-4 MMA) в главния двубой за титлата в полусредна категория в T-Mobile Arena в Лас Вегас, Невада. Резултатът беше победа с единодушно решение за "Rocky".

С тази победа 32-годишният Едуардс има 12 победи в октагона и не е губил двубой от декември 2015 г., когато беше победен от Камару Усман (20-4 ММА) със съдийско решение.

35-годишният Ковингтън вече има 3 загуби в последните си 5 двубоя в клетката. Това трябваше да бъде третият шанс на боеца да се бори за златото в полусредна категория, но уви, не се случи.

След загубата Колби Ковингтън твърдеше, че според него е заслужавал победата, и всъщност твърдеше, че съдиите са били настроени срещу Доналд Тръмп и следователно са били пристрастни в решението си да присъдят победата на Едуардс. "Chaos" е убеден привърженик на Доналд Тръмп, който често носи шапка с надпис "Да направим Америка отново велика".

Ковингтън обеща, че ще се върне за четвърти опит за пояса. Боецът, макар и да не се изказа ласкаво за Едуардс, все пак му отдаде дължимото за стратегията си в клетката, като заяви:

"Просто ми отне малко време, за да започна да действам. В началото тайминга ми не беше подходящ. Леон много често преминаваше към бокс с лявата ръка напред. Не очаквах това, тъй като той обикновено играе в обратен гард. Така че това промени плана ми за игра. Подготвях се да го сваля с десния крак, а той продължаваше да води с левия. Бях малко объркан. Така че това беше по-скоро просто проблем с тайминга."

Колби Ковингтън предизвика Стивън Томпсън (17-6 MMA) като следващ. Томпсън се би и загуби от непобедения Шавкат Рахмонов (17-0 MMA) миналата събота вечер също на UFC 296.

Смятате ли, че Ковингтън заслужаваше победата? Бихте ли искали да видите следващия мач между Ковингтън и Томпсън?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес