Зареждане

Кормие: Смъртта на Абдулманап е огромна загуба за Хабиб

Кормие: Смъртта на Абдулманап е огромна загуба за Хабиб
Публикувано на: Юли 9, 2020 в 08:22 ч
Съотборникън на Хабиб Нурмагомедов, Даниел Кормие не знае какъв ще бъде развоя на кариерата на непобедения боец след голямата загуба в личния живот. Преди седмица Абдулманап Нурмагомедов, който е баща на Хабиб почина на 57-годишна възраст и това определено е огромен удар за непобедения боец, който обичаше баща си повече от всичко.

"The Eagle" е непобеден в ММА и държи титлата в лека категория. Той трябва да я брани през есента срещу Джъстин Гейджи, но след тази загуба не е ясно какво ще стане. Кормие се обаждал на Хабиб, за да го подкрепи и сподели, че смъртта на Абдулманап е прекалено голяма загуба и не се знае какво ще се случи с кариерата на шампиона. Ето какво още каза Кормие:


За първи път срещнах Абдулманап Нурмагомедов на UFC 187. Мисля, че Ислам се би в тази карта. Спомням си как отидохме в залата на TUF. Тогава Абдулманап се приближи до мен, сграбчи ме и започна да се бори! Паднахме на земята и последва схватка. Веднага забелязах колко е физически силен. Накара ме да се потя. В този момент имаше деца, с които работих. 

Един от тях - Мойсей се бори с Абдулманап. Той лесно се съгласи да се бори с него, въпреки че Мойсей беше само на 8 години. Абдулманап отговори на всички въпроси, обясни нещата на децата, обърна им внимание и остави огромно впечатление за себе си. Въпреки че не говореше английски, си спомням как така или иначе усетих силата на личността, излъчвана от него. Сега Моисей е на 14 години, в моята академия по борба и се превърна в сериозен боец. Този ден преди 6 години Абдулманап позволи на Мойсей да се почувства специален. Сигурен съм, че той никога няма да забрави това. 

Новината за смъртта на бащата на Хабиб ме удари сериозно. Написах му SMS и казах, че той може да разчита на мен и моята помощ по всяко време. Разбира се, ще му бъде много трудно. Спомням си как след като скочи от клетка в UFC 229, той се хвана за главата на път към съблекалнята и каза: "Баща ще ме убие!" Кой казва това на 30? Това за пореден път показва колко важен е бил баща му за него. Трудно е да се каже как Хабиб ще се справи с тази ситуация, защото загубата е твърде голяма.
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес