Зареждане

Кори Сандхаген тренира с Тревър Уитман за битката с Нурмагомедов

Кори Сандхаген тренира с Тревър Уитман за битката с Нурмагомедов
Публикувано на: Май 26, 2024 в 01:00 ч
На 3 август в Абу Даби ще се проведе една от най-интересните битки за годината в UFC. Непобеденият братовчед на Хабиб Нурмагомедов, Умар (17-0, не загуби нито един рунд) ще се бие с Кори Сандгхаген (17- 4). Битката поставя трудни предизвикателства и за двамата бойци.

Кори ще се изправи срещу елитна офанзивна борба за първи път след битката срещу Алджамейн Стърлинг. Нурмагомедов представлява голяма опасност и винаги е готов да се върне в битката. Умар трябва да покаже и функционална готовност за 25 минути.

Той трябава да покаже готовност да се бие с опитен, упорит, технически усъвършенстван боец, който рядко губи позиция. В лагера за тази битка Кори може да подобри и други аспекти на своята игра, защото сега работи с Тревър Уитман, треньорът на Джъстин Гейджи.

В интервю за Люк Томас, Сандхаген реши да сподели как минават тренировките:

„Разделих се с моя бивш треньор и сега работя с Тревър Уитман. Заедно сме от 6-7 седмици. Е, познавам Тревър повече от 10 години. Тревър ми помага да бъда по-прецизен с нещата, които имам. Имам толкова плавен, свободен, творчески стил и Тревър изкова някои технически нюанси, които пренебрегвах. 

Това ще ме направи много по-точен страйкър. Освен това той ме накара да удрям по-силно. Страхотно е да чувстваш, че сега можеш да удряш по-силно. Възхищавам се на бойци, които се носят във въздуха, движат се лесно, но когато трябва да ударят, краката им се свързват с пода. 

Най-добрият пример е Илия Топурия. Той се движи много добре във всички посоки, контролира теглото си много добре, може да натисне газта, да натисне рязко спирачките, да тръгне наляво, да тръгне надясно, но когато трябва да удари, краката му потъват в пода. 

Това са момчетата, от които се опитвам да се уча от много години. Тези, които плуват, но в същото време знаят как да се свързват с пода и да удрят силно. Това е красив кадър.", сподели Сандхаген.

Кой от двамата ще спечели в тази битка ?


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес