Зареждане

Конър Макгрегър иска въоръжена охрана в училищата след инцидента в Нашвил

Конър Макгрегър иска въоръжена охрана в училищата след инцидента в Нашвил
Публикувано на: Април 2, 2023 в 00:00 ч
Суперзвездата на UFC Конър Макгрегър пусна пост в Twitter, за да призове за „въоръжена защита“ във всяко училище след скорошния смъртоносен инцидент в училище в Нашвил, Тенеси.

Като баща на три малки деца, бившият шампион в две дивизии има личен опит с осигуряването на въоръжена охрана в училището на децата си. Призивът на Макгрегър идва, след като той получи предупреждение за "Амбър" на телефона си, докато беше в Орландо, Флорида.

Той похвали системата за бързо алармиране на всички за изчезнало дете и предложи училищата да имат въоръжена охрана като тази, която той наема, за да защитава децата си.

Стрелбата в Нешвил отне живота на трима ученици и трима възрастни в Covenant School. Стрелецът, Одри Хейл, влязъл в училището с две пушки и 9 мм пистолет. Макгрегър смята, че въоръжената охрана в училището е могла да предотврати трагедията.

Призивът на Макгрегър за въоръжена защита във всяко училище не е без основание. През последните години имаше множество стрелби в училище в Съединените щати, което накара много родители да се тревожат за безопасността на децата си.

Според доклад на Националния център за статистика на образованието между 2010 и 2020 г. в Съединените щати е имало 66 стрелби в училище, довели до 85 смъртни случая и 202 ранени.

В отговор на тези трагедии много училища са увеличили мерките за сигурност, включително използването на метални детектори, охранителни камери и въоръжена охрана. Въпреки това все още има много училища, които нямат такива мерки.






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес