Зареждане

Клариса Шийлдс: Не е невъзможно да бъда велика и в ММА

Клариса Шийлдс: Не е невъзможно да бъда велика и в ММА
Публикувано на: Май 9, 2021 в 00:00 ч
Златната медалистка от олимпийските игри и световната шампионка в бокса Клариса Шийлдс няма търпение да дебютира в ММА. 26-годишната американка ще се бие с Бритни Елкин на PFL 4, което ще се проведе на 10-ти юни. Битката им ще бъде в лека категория.

Шийлдс тренираше в JacksonWink MMA за своя дебют, а помощ й оказаха Джон Джоунс и Холи Холм. Класира е безспорна шампионка в лека средна категория от март тази година след победа над Marie-Eve Dicaire.

Нейният прякор е "T-Rex" и тя вярва, че има всичко необходимо, за да стане велика в ММА. Клариса държи рекорд с това, че стана шампионка в 3 различни категории в най-малко професионални битки. Тя е с рекорд 11-0 в бокса и печели 2 от срещите си с нокаут.

Класира е първата жена в бокса, която става линейна шампионка в 2 различни категории. Шийлдс може да се похвали, че е единствената в историята на бокса, която държи едновременно титлите на WBA, WBC, IBF и WBO в 2 различни категории.

Определено достa впечатляващи постижения от младата американка, коятo ще търси величие и в ММА. Ето какво сподели Класира в социалните мрежи преди своя дебют в клетката:

Остават 5 седмици до моя дебют в ММА. Нервна съм и се вълнувам в същото време. Готова съм. Да, ММА и бокса са различни. Двете са битка. 

Това включва сила, IQ, сърце, дисциплина, диета и начин на живот. За мен не е невъзможно да бъда велика и в ММА. Имам всичко, което ми трябва. Не се страхувам от нито една от тези кучки в ММА. 

Колко далеч ще стигне Шийлдс в ММА ?


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес