Зареждане

Киоджи Хоригучи оваканти и втората си титла

Киоджи Хоригучи оваканти и втората си титла
Публикувано на: Ноември 28, 2019 в 00:00 ч
Японската ММА звезда Киоджи Хоригучи вече не е шампион в категория петел. 29-годишния ветеран, който държи рекорд 28-3 в ММА спечели титлата в категория петел на RIZIN в края на миналата година, а няколко месеца по-късно спечели и тази на Bellator. Той стана шампион на две различни организации едновременно и беше в серия от 13 поредни победи, но нищо не е вечно.

Хоригучи сподели клетката с Кай Асакура през август тази година и загуби с нокаут за 67 секунди в битка, която не беше за титлата. Киоджи не беше доволен от загубата и от RIZIN уредиха реванш между тях, който щеше да е за титлата на RIZIN в края на годината, но шампиона получи тежка контузия и се оттегли от събитието.

Той показа, че е достоен шампион и се отказа от титлата на японската организация, за да не спира развитието в категорията. Днес става ясно, че Хоригучи е решил да сдаде и титлата в Bellator и сега организацията ще организира битка за пояса в най-скоро време. Ето как коментира това Скот Кокър, който е президент на Bellator:


Чувствам се ужасно заради контузията в коляното на Киоджи Хоригучи. В истинския дух на ММА той показа, че е истински шампион и оваканти титлата, за да може категорията да се развива в негово отсъствие. Ще му дадем незабавен шанс за титлата, след като се възстанови.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес