Зареждане

Кевин Джонсън вече е руснак и ще живее в Самара

Кевин Джонсън вече е руснак и ще живее в Самара
Публикувано на: Януари 13, 2024 в 00:00 ч
Американският боксьор Кевин Джонсън сбъдна своята мечта и вече е руски гражданин. Миналата година Джонсън отиде в Русия и се би с Вячеслав Дацик. Кевин активно започва да призовава за гражданство и издигна Владимир Путин в култ. Той дори си смени фамилията в чест на Путин и се прекръсти на Кевин Владимирович.

Може би някой тогава го смяташе за просто подмазване, но осем месеца по-късно стана официално - Кевин Джонсън получи руско гражданство. Джонсън не е голяма звезда в бокса, но в същото време е известен в света на професионалния бокс от много дълго време.

Кариерата на ветерана включва битки със звезди като Виталий Кличко, Тайсън Фюри, Антъни Джошуа, Дерек Чисора и Анди Руис. Кевин загуби от всички тях, но си направи име. През август Кевин отлетя за Самара, за да попълни всички необходими документи, за да получи гражданство.

Сега всичко вече е факт и промоутърът Владимир Хрюнов разкри, че американецът ще живее в Самара:

„Кевин Владимирович ще живее и работи в Самара. Той ще има регистрация в Самара. Помолиха ни да кръстим едно от боксовите училища близо до Москва на Кевин Джонсън.", каза Хрюнов, цитиран от ТАСС.

През февруари е планирана първата битка на „новия руснак“, където той ще представлява Русия. Да припомним, че по време на кариерата си като професионалист Джонсън участва в 60 битки, в които постигна 36 победи (20 с нокаут) и претърпя 22 поражения.

Две битки с участието на новия руски гражданин завършиха наравно. В момента Кевин е на 44 години.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес