Зареждане

Кертес наложи играта си над Кънчев в Oktagon 34

Кертес наложи играта си над Кънчев в Oktagon 34
Публикувано на: Юли 24, 2022 в 01:00 ч
Владислав Кънчев излезе в една от основните битки на престижната галавечер Oktagon 34, която се проведе под открито небе в Прага, Чехия.

Кънчев се изправи срещу бившия претендент за титлата на организацията, Мате Кертес в битка, която се очакваше с интерес от публиката в арената.

Вижте също: Влади Кънчев: Излизам срещу опасен противник, целта ми е титлата на Oktagon

Влади беше разучил добре стила на опонента си още преди двубоя, тъй като заяви че клинчът и натискът към клетката са в основата на играта му. И именно така започна първия рунд, като в началото българският боен атлет успя да неутрализира унгареца в силните му умения и да го контрира със силни удари, които веднага му отвориха аркада.

Кертес продължи да търси събаряния, като в крайна сметка в средата на рунда успя. Така той зае доминираща позиция и нанесе удари на Кънчев, който обаче продължи да се бие от гръб. Към края на рунда той успя да вземе гърба на Кънчев, където отново продължи да упражнява натиск близо до клетката.


Вторият рунд отново започна с брутален натиск на Кертес към клетката, който продължи до средата на рунда. Унгарецът демонстрира отличен кейдж контрол и кондиция. Той се беше впил плътно в Кънчев, като така не му позволяваше да развихри тежките си удари. Това обаче дотегна дори на съдията, който ги раздели. Двамата започнаха размени, където Кънчев видимо имаше превъзходство. Това накара Кертес отново да търси клинч и събаряне, като успя да го направи, заемайки отново доминираща позиция.

В третия рунд Кертес отново реши да избяга от тежките удари на Кънчев и отбеляза събаряне в началото, но този път Кънчев взе по-добра позиция и двамата преминаха в клинч и отново натиск към клетката на унгареца. Той успя пак да наложи играта си да грайндва до безобразие Кънчев. Той опита няколко удара, включително и събмишън, но не му се получиха, затова продължи единствено да упражнява натиск. Определено играта му не представи зрелище, каквото можеше да предостави тази Кънчев, но стратегията на унгареца беше такава - да стигне до победа макар и по грозен начин, както и се случи.

След няколко рунда с граунд енд паунд и контрол на земята, съдиите дадоха и трите рунда на Кертес.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес