Зареждане

Кай Кара-Франс: Загубата заради съдийското решение ми костваше 100 000 долара

Кай Кара-Франс: Загубата заради съдийското решение ми костваше 100 000 долара
Публикувано на: Юни 7, 2023 в 00:00 ч
Кай Кара-Франс срещу Амир Албази, което се състоя през изминалия уикенд в Лас Вегас, Невада, отбеляза първия път от близо шест години, когато претендентите в категория муха бяха оглавиха събитие на UFC. По някаква причина това е доста рядко явление.

Но не толкова рядко е съдиите да оплескат резултата.

Кара-Франс и Албази се бориха упорито, но до последния гонг изглеждаше ясно, че Кай е направил достатъчно, за да заслужи победата. Мнозина го смятаха за победител с 4:1, други - с 3:2. За съжаление на новозеландския боец, двама от тримата съдии видяха, че резултатът е 3:2 в полза на Албази за победа с разделено решение.


В новия епизод на предаването The MMA Hour Кара-Франс обсъди чувствата си след злополучния неуспех.

"Това е труден момент за кариерата ми", каза Кара-Франс. "Това ми струваше 100 000 долара. Загубата ми струваше класирането ми - №3 в света. Знаете, че ако бях спечелил този двубой, щях да се върна в битката с Брандън Ройвал за претендент №1. Връщам се там, където искам да бъда, а именно сред най-добрите в света.

Трудно е, когато погледнеш на това по този начин - продължи той. "Правиш крачка назад и си мислиш какво гледат тези съдии?"

Вижте таблицата с резултатите по-долу:


Въпросният рунд е четвъртият, за който повечето зрители биха се съгласили, че е сред най-добрите пет минути, които Кара-Франс изигра по време на 25-минутното състезание. На Лий не му е чуждо да отсъжда бой, различен от този на колегите му съдии; всъщност партньорът на Кара-Франс в тренировките, шампионът в средна категория Израел Адесаня, призова Лий и Сал Д'Амато - който също често е подложен на критика - още преди началото на двубоя.

"Уволнете Крис Лий и Сал", написа Адесаня. "Написах това в Туитър още преди да видя листовете с резултатите, защото знаех, че те двамата ще го оплескат!!! Майк Бел беше единственият съдия, който оцени правилно този мач, другите двама трябва да изчезнат. Колко пъти ще ограбват бойците от моментите им на слава и добри печалби?"

Кара-Франс вече очаква с нетърпение следващия си двубой. UFC наскоро обяви завръщането си в Сидни, Австралия, и "Don't Blink" се надява да попадне в картата срещу №11 в ранглистата, Тим Елиът.

"Когато участвах в "The Ultimate Fighter", по някаква причина пътищата ни така и не се пресякоха - каза той. "Така че, кой знае? Може би ще се видим през септември в Сидни."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес