Зареждане

Какви са слабостите на Junior dos Santos, от които Багата да се възползва

Какви са слабостите на Junior dos Santos, от които Багата да се възползва
Публикувано на: Май 1, 2018 в 14:07 ч
Източник: mmanews.com
Изпратено от: DoloR
Днес стана ясно, че българският ММА боец Благой Иванов - Багата ще се изправи срещу бившият шампион на UFC, Junior Dos Santos. В тази тема ще разгледаме кой е Junior Dos Santos и какви са неговите силни и слаби страни, от които Багата да се възползва.

Junior dos Santos е отгледан от самотна майка и започва да работи още на 10 години. Като тинейджър започва да тренира Capoeira и подписва първия си сериозен договор в ММА на 21 години. Тогава започва да тренира джиу-джицу при Yuri Carlton. Само след 6 месеца тренировки той печели първия си турнир в Salvador. На 22 години става професионалист и започва да се бие в малки организации в Бразилия като Demo Fight, Extreme Fighting Championship, Minotauro Fights и Mo Team League. Преди да бъде забелязан от UFC, той записва 6-1, като губи от Joaquim Ferreira със събмишън. Започва ударно в UFC, нокаутира Fabricio Werdum и набързо записва 9 поредни победи - освен това става шампион срещу Cain Velasquez, като е и първият боец успял да го нокаутира в професионалната му кариера. След това защитава срещу Frank Mir и губи титлата след 5 рунда война с Cain Velasquez. След тази битката кариерата му търпи приливи от отливи, като записва 3 победи и 3 загуби.

Разбрахме кой е Junior dos Santos, сега да видим неговите силни и слаби страни:

Силни страни:
- елитен ММА страйкър
- един от от бойците с най-тежки удари в ММА(има цели 12 победи с нокаут и е единствен, който успява да нокаутира Cain Velasquez)
- също доста точен когато отправя удари и половината му удари са значителни и нанасят поражения.
- много добър в надиграването на противника
- изключително прецизна и добра защита от събаряния
- когато противникът е успял да го свали, той често се изправя веднага
- много добре обучен боец
- много добро кардио, което му помага да поддържа темпото

Толкова със силните му страни, сега да видим слабостите:
- въпреки че е черен с колан по BJJ, няма добра игра на земя и не я е развил
- не използва ритници много често
- може да бъде нокаутиран и брадичката му не е в най-доброто си състояние. Всички видяхме това срещу Stipe Miocic, който го нокаутира с лекота, но такива удари dos Santos е поемал със завидна лекота преди, а сега не успя и се сгромоляса.
- въпреки че през годините е показвал много добро кардио, то след всички тези войни и операции, с течение на рундовете кардиото ще спада и той ще намаля темпото
- често се превръща в боец, който използва само бокс
- има лошия навик да се подпира на октагона, което се случи и срещу Stipe Miocic. Junior се справяше добре, но щом тръгна да се опира на октагона беше нокаутира и Joe Rogan сподели, че това е една от най-големите му грешки. Тръгне ли назад да се опира на мрежата - свършен е.
- най-добрите години изглежда са зад него. За последните 4 години прави по 1 битка на година, което със сигурност, ще окаже своето влияние върху срещата.

Благой Иванов също има впечатляваща визитка и големи шансове за победа. Побеждава четирикратния световен шампион по самбо и боец в смесени бойни изкуства Fedor Emelianenko на 16 ноемрви 2008 г. Във финалния мач на следващия ден побеждава германеца Janosch Stefan.

Има 16 победи 1 загуба от Alexander Volkov и 1 прекъсната среща с Ilir Latifi след като ринга се счупва през 2008. Друг интересен факт за Багата е през 2009 срещу Kazuyuki Fujita чупи двете си ръце в битката, но успява да го победи с решение. В нощта на 26 февруари 2012 г. е прободен с нож при скандал в софийско заведение. Лекарите в УМБАЛСМ Пирогов, където той стига сам с такси, 6 часа се борят за живота му, тъй като острието стига до сърцето му. Два месеца и половина е в кома. Изписан е на 3-ия месец и започва възстановяване.

Завръща се след 21 месеца отсъствие, побеждавайки американеца Мани Лара в турнир по MMA в Темекула, Калифорния.

Нека всички българи се радваме и подкрепяме Багата, защото той го заслужава.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес