Зареждане

Кадиров е причината Чимаев да няма виза за САЩ

Кадиров е причината Чимаев да няма виза за САЩ
Публикувано на: Февруари 22, 2024 в 02:00 ч
Хамзат Чимаев, изгряваща звезда в Ultimate Fighting Championship (UFC), наскоро беше в новините заради невъзможността си да влезе в Съединените щати.

Този проблем възникна заради близките му връзки с чеченския президент Рамзан Кадиров. Чимаев, който е известен с впечатляващите си изяви в UFC, няколко пъти публично изрази подкрепата си за Кадиров. Тази подкрепа предизвика противоречия, като се има предвид прословутото досие на Кадиров за нарушения на човешките права и жестоки репресии.

Чимаев е показвал лоялността си към Кадиров няколко пъти в миналото, както в социалните медии, така и публично. Той публикува свои снимки с Кадиров и дори му благодари, че подкрепя него и чеченския народ. Тези връзки обаче предизвикаха критики от общността на смесените бойни изкуства (MMA), като много фенове изтъкнаха нарушенията на човешките права от Кадиров. 

Въпреки тази критика, Чимаев продължава да подкрепя Кадиров, което изглежда се отразява на популярността и кариерата му в UFC, съобщава Карим Зидан на своя уебсайт. Връзките на Чимаев с Кадиров доведоха до проблеми с получаването на виза за Съединените щати.

Неговият треньор по жиу-джицу, Алън Насименто, разкри, че Чимаев е изправен пред трудности при влизане в САЩ, което го е принудило да се премести в Обединените арабски емирства. Насименто подчертава, че спортът спасява животи и че е несправедливо спортисти, които не са извършили престъпления, да страдат при геополитически условия.

Въпреки тези предизвикателства Чимаев си осигури 10-годишна виза в Абу Даби и се опитва да получи някакъв вид паспорт в ОАЕ, за да облекчи неволите си при пътуване. Ситуацията на Чимаев е сложна и се влияе от няколко фактора, включително геополитическото напрежение в резултат на нахлуването на Русия в Украйна.

Въпреки че Насименто представя Чимаев като невинна жертва на тези обстоятелства, е ясно, че има нещо повече. Постоянната подкрепа на Чимаев за Кадиров и участието му в политически въпроси оказаха значително влияние върху кариерата и възможностите му в рамките на UFC.

Това повдига въпроси за ролята на спортистите в политическите въпроси и последствията, които това може да има за професионалния им живот. Ако Хамзат продължи да няма виза, тогава това ще доведе до залез на неговата кариера в UFC.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес