Зареждане

Jose Aldo иска отново да е шампион, но е отворен за голяма битка в лека категория

Jose Aldo иска отново да е шампион, но е отворен за голяма битка в лека категория
Публикувано на: Август 8, 2018 в 19:28 ч
Бившият шампион в категория перо Jose Aldo успя да се върне на победния път. Той записа впечатляваща победа над Jeremy Stephens на UFC on Fox 30 с нокаут.

Aldo мечтае отново да е шампион в категория перо, но е навит и за голяма битка в лека категория. Ето какво сподели той пред журналисти:

Как се почувства след победата, след всичкото напрежение, което беше върху теб преди битката ?

Мисля, че наистина имаше напрежение. Идвахме след 2 поредни загуби и трябваше да победим в тази битка. Не ме интересуваше как ще победя, защото важна беше само победата. Емоцията беше фактор, защото мислех за някои лични неща, но бях доста фокусиран в битката. Знаехме, че ще запишем победа в тази битка.

Винаги си празнувал победите си емоционално, но този пъти какво беше различното ?

Нямаше напрежение от страна на феновете или медиите в тази битка. Мисля, че вече оставих отпечатък в историята и никой не може да го заличи. Вече имам наследство и име. Мисля, че победата ми донесе спокойствие както на мен така и на екипа и семейството ми. Дъщеря ми имаше рожден ден след няколко дни и това беше подарък за нея. 

Очакваше ли нокаут в първия рунд или мислеше, че битката ще е дълга ?

Знаех, че в тази битка трудно ще стигнем до третия рунд. Jeremy е добър боец с тежки ръце и ако сгрешиш ще те нокаутира. Благодаря на Бога успях да го довърша. Поех доста силни удари, но знаех, че когато се успокоя идва моя ред. Възможността се появи и аз успях да се възползвам от нея. 

Какви са бъдещите ти планове ?

Ще изчакаме за да видим какво ще стане. Надявам се, че Max ще се възстанови и ще се завърне. Мисля, че докато той го няма, трябва с Ortega да се бием за временна титла, защото сме на върха. Трудно е да се спекулира в такава ситуация и ще изчакаме отговора на Holloway.

Conor сподели, че се радва за победата ти, как ще коментираш ?

Аз също се радвах. Мисля, че това е нормално, защото всеки, който знае моята история ще се радва. Братко, това е бойния дух и на това ни учат бойните спортове. Трябва да бъдем честни. 

Все още ли планираш да се оттеглиш след края на договора с UFC ?

Плана остава същия и искам отново да стана шампион. Искам да се оттегля като шампион. Бяхме близо и тази битка показва, че все още притежавам потенциал и качества. Искам да стигна до пояса и да се оттегля като шампион.

Все още ли си готов за битка в лека категория ?

Да, все още искам битка в лека категория. Ако се появи възможност съм готов да я приема. Няма общо със свалянето на килограми, а с това, че искам голяма битка в лека категория. Мисля, че това липсва в кариерата ми да сменя категорията и да се пробвам срещу други бойци. Ще бъде страхотно, но ще изчакам да видим какво ще стане в категория перо.

Ако трябваше да избираш между категориите и между Conor, Ortega и Holloway какво щеше да избереш ?

Оставам това на моят мениджър, защото той може да прави по-добрите избори. Аз съм готов да се бия с всеки от категория петел до тежка категория. Искам да се бия и опонента няма значение. Работата ми е да се бия и аз искам да го правя срещу най-добрите.

Какво мислиш за битката между Cris Cyborg и Amanda Nunes ?

Tрудно ми е да гледам как се бият бразилци помежду си. Познавам и харесвам и двете, но мисля, че Cyborg има предимство в тази битка. Аmanda има добър стайкинг и всичко, но не виждам как някой ще спре Cyborg. С нря сме приятели и определено ще викам за Cris. Мисля, че тя ще победи доста от мъжете в категория перо. 


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес