Зареждане

Jon Jones се затрудни сериозно, но взе своето срещу Thiago Santos

Jon Jones се затрудни сериозно, но взе своето срещу Thiago Santos
Публикувано на: Юли 7, 2019 в 07:11 ч
Jon Jones заложи титлата си в полутежка категория в главната битка на UFC 239, което се проведе преди малко във Вегас. "Bones" сподели октагона срещу опасният бразилец Thiago Santos и двамата изкараха всичките 5 рунда. Битката им беше доста равностойна, но накрая Jones успя да я спечели с раздвоено решение - (48-47, 47-48, 48-47), което не се хареса на феновете и част от тях го освиркаха. В началото на двубоя двамата започнат да си разменят сериозни ритници. Jones преследва Santos, който е с гръб към мрежата и играе на контра. Силни удари от страна на бразилеца и протектора на Jones пада, а битката е прекъсната за кратко. Нова порция от ритници от двамата бойци и няколко опити за удари, които пропускат целта.

Във втория рунд Santos опитва ритник, но пропуска и получава контузия в коляното. Jones отвръща с ритник и джаб. Сериозен проблем изпитва Santos със своето коляно и пада на земята, но бързо се изправя. Размяна на ритници, а в края на рунда Santos опитва серия от удари, с които пропуска целта. В третия рунд Santos отново вкарва ритници, въпреки проблемите с коляното. Jones също му вкарва ритници, на които Santos отвръща с комбинация от удари, които влизат. Jones отвръща с удари и сваля на земята Santos, който се веднага изправя. Нова порция ритници, след които Jones вкарва силен удар с лакът и отваря аркада на бразилеца. В края на рунда Thiago вкарва ритник, а Jones пропуска с лакът.

В последните два рунда Jones и Santos продължиха да си разменят ритници и като цяло интересните положения липсваха. Santos опитваше да вкара силните си удари, но Jones успяваше да ги избегне. Срещата стигна до съдийско решение и то беше раздвоено за победа на Jon Jones - (48-47, 47-48, 48-47). В интервюто след срещата "Bones" се извини заради представянето си и се оправда, че Santos бил опасен опонент и трябвало да играе мъдро. С тази победа Jones защитава титлата и навлиза в серия от 16 поредни победи. Santos от своя страна губи серията си от 4 поредни победи. След края на срещата и двамата имаха нужда от помощ, за да се предвижват.








Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес