Най-големият сайт за бойни спортове

       

Jon Jones написа писмо до оттеглилия се Vitor Belfort

Jon Jones написа писмо до оттеглилия се Vitor Belfort
Публикувано на: Май 16, 2018 в 10:11 ч

Изглежда цяла вечност е минала откакто най-младият UFC шампион в историята, Jon Jones се изправи срещу легендарния Vitor Belfort в UFC 152 през 2012-та.

Първоначално тази среща дори не беше част от плановете, които имаха от UFC за шампиона по онова време. Jones трябваше да защитава пояса срещу Dan Henderson в UFC 151, но Henderson се контузи и беше принуден да се оттегли.

На Jones беше предложен наскорошния претендент за титлата в средна категория, Chael Sonnen, като заместник, но той отказа. В последствие, от UFC отмениха цялата UFC 151 карта.

От UFC искаха Jones да се бие възможно най-скоро и опитаха да организират реванш между него и бившия претендент и бивш шампион Lyoto Machida, който обаче отказа заради оскъдното време за подготовка. И тогава се намеси Belfort, спасявайки положението.

Със своята серия от две поредни победи в средна категория, Belfort гонеше титлата в съответната дивизия, но нямаше против да се пробва и в полутежка категория за втори път в кариерата си.

Belfort се оказа най-сериозното предизвикателство за Jones до този момент, заключвайки го с армбар още в първия рунд. Jones оцеля и успя да приключи опонента си в 4-тия рунд.

Само два дена след последната битка на Belfort в UFC 224, Jones реши да напише послание до легендата:

"Радвай се на почивката си, братко. Заслужаваш я. Благодаря ти за невероятния двубой - научих много за себе си онази вечер. Изпитвам само уважение към теб, Vitor Belfort. Послеслов: Знам, че ръката ми можеше да ти послужи като трофей. Може някой път в бъдеще отново да пробваме. Благотворително джиуджицу или нещо от този род."

41-вата среща на Belfort му беше и последната - в UFC 224 той се изправи срещу Machida. Той започна кариерата си през 1996-та, когато нокаутира Jon Hess само за 12 секунди. 26 от всичките му 41 срещи са в UFC.
0 споделяния
FB Сподели

Свързани Новини

Tito Ortiz обеща да помогне на Jon Jones с проблемите му с Chuck Liddell

Tito Ortiz обеща да помогне на Jon Jones с проблемите му с Chuck Liddell
Бившите шампиони на полутежка категория Chuck Liddell и Tito Ortiz се завръщат от 'пенсия' за още един двубой. Двамата са се разбрали с Oscar De La Hoya от Golden Boy MMA да се бият в Калифорния на 24-ти ноември.
Новини » октомври 11, 2018 (2)
цялата новина
Мнения в Facebook