Зареждане

Joanna Jedrzejczyk заговори за битка в категория муха след втората загуба от Rose

Joanna Jedrzejczyk заговори за битка в категория муха след втората загуба от Rose
Публикувано на: Април 11, 2018 в 10:07 ч

След като отново беше надвита от Rose Namajunas през изминалия уикенд, в подглавното събитие на UFC 223, Joanna Jedrzejczyk изглежда обмисля да смени категорията.

Бившата шампионка в категория сламка споделя, че въпреки че връщането на титлата си остава приоритет, тя не би възразила да се бие и в горната категория поне за една битка.

"Определено ще бъде по-здравословно решение. След 15 години в спорта, метаболизмът ми вече сдава багажа. Имаме си лимити - въпреки че мисля, че са само в главите ни, времето си тече. Не че все още не се чувствам млада - последният ми камп беше най-добрият досега."

Joanna срещна сериозни трудности с отслабването преди първата загуба, която претърпя от "Thug Rose" в UFC 217 в края на миналата година, но изглежда си беше наредила всичко като хората преди реванша. Но това не беше от особено значение, тъй като Namajunas направи достатъчно, за да спечели симпатиите на съдиите.

Скока в по-тежка категория определено ще улесни бившата състезателка.

"Ще видим, може да направя един дебют в категория муха, но връщането на титлата все пак си ми остава цел. Много хора ме питат за трилогия, но не знам. Не знам дали Rose все още ще бъде шампионка. Имам нужда да се бия с най-добрите, да печеля най-големите награди - така се чувствам от 15 години вече. Така че имам намерение отново да се бия за UFC титлата."

Разбира се, докато Namajunas е шампионка, трилогията навярно няма да се случи. И все пак - Joanna никога не е казвала 'никога'.

"Дали Rose ще остане като шампионка? Не знам, ще видим. Тя едва защити пояса за пръв път. Поздравления, срещата ни беше отлична - гордея се с това. Ще видим, може да имаме и трета среща. Трябва да сме готови за това."

Плановете ѝ за горната категория не звучат особено продължителни, което означава, че от организацията ще трябва да ѝ намерят подходящ опонент, за да има цялата идея някакъв смисъл - както за UFC, така и за самата нея.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес