Зареждане

Jedrzejczyk: Искам да предпазя младите бойци от екстремното отслабване

Jedrzejczyk: Искам да предпазя младите бойци от екстремното отслабване
Публикувано на: Януари 29, 2018 в 12:31 ч

Бившата шампионка в категория сламка Joanna Jedrzejczyk разкри детайли около екстремното отслабване, на което се подложи преди пагубната среща с Rose Namajunas в UFC 217, както и това, което коства титлата на Ronda Rousey в UFC 193.

"Иска ми се да обсъдя с Ronda чувството, което имаше преди да загуби от Holly Holm. Имаме общ агент, на когото споделих, че не си чувствах краката и бях отпаднала. Интересното в случая е, че Ronda е била в същата ситуация, когато свалила рязко килограми преди срещата си с Holy Holm."

"Редно е да поговорим с нея и да предпазим останалите, по-младите бойци. Животите ни нямат цена, затова трябва да се отнасяме сериозно към проблема."

"Хората не вярват колко сериозни могат да бъдат ефектите от рязкото сваляне на килограми, но с Ronda платихме цената, изпитахме го на свой гръб и знаем какво е."

"Тези, които не са били на нашето място, няма как да разберат. Някой ден обаче ще им го обясним."



Екстремното отслабване е сред най-сериозните проблеми в света на свободните боеве. Няма как да обезопасим спорта, но поне може да се спре лудостта с килограмите. Някои организации се опитват да го постигнат, приемайки различни регулации.

Други обаче навярно чакат да се случи най-лошото, за да вземат нещата в свои ръце, което безспорно играе лоша шега на спорта.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес