Зареждане

Javier Mendez исках да отменя битката, но Благой Иванов избра да се бие

Javier Mendez исках да отменя битката, но Благой Иванов избра да се бие
Публикувано на: Септември 4, 2018 в 10:26 ч
Благой Иванов - Багата направи своя дългоочакван дебют през юни в Idaho. Той се изправи срещу бившият шампион в тежка категория Junior dos Santos, но за съжаление загуби след 25 минути битка.

Багата от дълги години тренира в AKA и неговия треньор Javier Mendez споделя, че Благой е бил контузен и даже имал насрочена дата за операция, но въпреки всичко избрал да се бие:

Благой Иванов дойде при мен, за да го подготвя за битката му срещу  Junior dos Santos. Казах ми нещата, които исках да направи и му казах също, че искам от него да тича по 6 дни в седмицата. Той ми каза, какво, защо ? Отговорих му, че ме е чул добре и искам да тича здраво по 6 дни в седмицата.

Той се съгласи и две седмици след това разкъса менискус на две места, докато тичаше на улицата. Как да се бие срещу Junior dos Santos с разкъсан на две места менискус ? Сега всичко, което може да направи е да използва бокс. Казах им да се обадят на UFC и да отменят срещата.

Благой вече имаше насрочена дата за операция и се беше съгласил, но преди уикенда реши, че няма да се оттегля и ще се бие. Точно това правят доста бойци и приемат битки, а в същото време са контузени. Той не е единствен пример, защото познавам много такива.

Той реши, че ще се бие и го направи, но за съжаление нещата не се случиха, както ние ги искахме. Ако той беше здрав обаче знае ли се какво можеше да стане. Junior dos Santos все пак е страхотен боец и не трябва да го омаловажаваме. Доста често обаче бойците имат нужда от пари и затова приемат да се бият, докато все още са контузени. Не всички контузии обаче се случват в залата, както много от вас си мислят. 


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес