Зареждане

Иван Щирков: Доволен съм, доказах се срещу Исмаилов

Иван Щирков: Доволен съм, доказах се срещу Исмаилов
Публикувано на: Декември 15, 2020 в 06:00 ч
Иван Щирков е доволен от своето представяне срещу Магомед Исмаилов. Двамата оглавиха ACA 115, което се проведе миналия уикенд в Москва. Много фенове не даваха никакъв шанс за мощния руснак, но "Уралския хълк" се представи достойно и изкара 3 рунда срещу Исмаилов.

Иван спря набезите за събаряния от страна на Мага Исма, а когато имаше събаряне, Щирков веднага се изправяше. Това беше втората му загуба в ММА, но той не губи увереност и вярва, че е израснал. Ето какво сподели Щирков след най-голямата битка в неговата кариера:

За мен беше огромен плюс като боец тази битка. Такава битка, с такъв противник, с такова темпо, с такава ефективност. Естествено, резултатът е отрицателен и не мога да се радвам на това. Но ако се задълбочите, тогава за мен това беше предизвикателство. 

Не преценявайте даден боец по феновете в социалните мрежи и медиите, а по израстването му като професионалист, като боец. Това, което направих в клетката, беше огромна стъпка за мен. Сега знам на какво съм способен. Това е нов връх, от който ще тръгна напред и ще давам хубави битки на феновете. 

Сигурен съм, че мнозина не ми дадоха шанс дори за рунд, аз доказах обратното. Всички разбраха, че Исмаилов се би по-добре от мен. Да, свали ме няколко пъти, но не постигна нищо. Той не ме държа повече от 15 секунди, аз ставах и продължавахме да се бием. Много съм доволен от себе си и от работата, която свърших. 

Пропуснах само 1 значителен удар. Останалото прелетя покрай мен или ме удряше в ръкавиците. Благодарен съм на моя треньор за работата, която свършихме. Основното е, че няма фрактури, наранявания, които изискват дълга рехабилитация. По-мотивиран съм от всякога. Подобни поражения са полезни.

Ето пълен запис от боя, който пуснаха от чеченската организация:



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес