Зареждане

Ислам Махачев: Много ми липсва Абдулманап Нурмагомедов

Ислам Махачев: Много ми липсва Абдулманап Нурмагомедов
Публикувано на: Ноември 25, 2023 в 12:00 ч
Ислам Махачев призна, че дисциплината в залата му падна след смъртта на бащата на Хабиб.

Абдулманап Нурмагомедов е човекът зад успехите на Хабиб и Ислам Махачев в спорта. За съжаление Абдулманап почина на 57 години през 2020 година след боледуване от COVID и проблеми със сърцето.

Той не успя да види как Махачев става шампион в UFC. Aбдулманап обучил общо 18 световни шампиони през своята треньорска кариера. Той беше известен със своята скромност и желязна дисциплина.

„Не мога да опиша с думи колко много ми липсва Абдулманап Нурмагомедов. Всички тренираме, залата е пълна, но в някои моменти дисциплината започва да куца.

Тренировките ни преди и сега не се различават много, но в момента, когато Абдулманап беше с нас, дисциплината беше на друго ниво. Нямаше такива „ха-ха“ и „хи-хи“ преди и след тренировка. 

Всички знаеха, че след тренировка има още работа. Всеки знаеше какво да прави. Не става въпрос за игра на баскетбол, защото има въже, боксова круша, успоредка и други. Всеки имаше програма.

Когато спечелих колана, ако Абдулманап беше с мен в този момент, щях да искам да видя емоциите му. Има някаква празнота след неговата смърт.

Когато ми сложиха колана, исках да видя колко щастлив ще бъде той. Исках да видя какво щеше ми каже.“, сподели Ислам Махачев.

Абдулманап беше велик треньор, а успехите на Хабиб и Махачев затвърждават това.Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес