Зареждане

Иржи Прохазка след загубата: Трябва да се развия като боец или да не се бия повече

Иржи Прохазка след загубата: Трябва да се развия като боец или да не се бия повече
Публикувано на: Юни 30, 2024 в 17:46 ч
След като претърпя втора загуба в кариерата си от двукратния си опонент Алекс Перейра в главното събитие на UFC 303, бившият шампион в полутежка категория Иржи Прохазка заяви, че трябва да се "развие" като боец след разтърсващата загуба или да обмисли бъдещето си в спорта.

Прохазка, настоящ номер едно в ранглистата на претендентите в полутежка категория, се изправи в главната битка на UFC 303 срещу шампиона от Сао Пауло Перейра, опитвайки се да отмъсти за загубата с нокаут от ноември миналата година.

Въпреки това, поразен в края на първия рунд с ляви кроше, Прохазка успя да се върне за началото на втория.

Изпратен обратно на пода само 13 секунди след началото на рунда, Прохазка беше повален с хай-кик от Перейра - довеждайки го до безсъзнание с множество последващи удари на земята.

Иржи се закле да се развива или да спре да се бие след загубата си в UFC 303

Вероятно след загубата снощи шансовете за нов двубой с Перейра са изчезнали - Прохазка призна, че трябва да си проправи път обратно към върха, като и Джамахал Хил, и Магомед Анкалаев предявиха претенциите си за двубой с доминиращия шампион.

"Здравейте на всички, благодаря ви за подкрепата", заяви Иржи Прочазка във видео, публикувано в официалния му профил в X. "Благодаря ти, Алекс Перейра, за битката, беше по-добра. Само едно нещо ми минава през ума: че трябва да се развивам, на следващото ниво, или да не се бия повече".


"Така че всичко е много просто", продължава Иржи Прохазка. "За да бъдем най-силни, това е начинът. Благодаря ви, ще се видим в залата. 

Свързван основно със зашеметяващо преминаване в тежка категория в опит да получи историческа трета титла в Октагона, Перейра информира коментатора на UFC Джо Роугън, че би искал да получи шанса да се изкачи в дивизията

"Мисля, че това е в моето бъдеще", каза Алекс Перейра за преминаването в тежка категория след унищожителната си победа на UFC 303. "Знаете ли, казах го и последния път, когато бях тук в октагона. Не изглеждаше да има голям интерес от страна на организацията, но аз съм тук, на разположение съм и наистина мисля, че това е в моето бъдеще."

С кого бихте искали да се бие Иржи Прохазка след поражението си на UFC 303?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес