Зареждане

Инструктор по карате дебютира в ММА след 30 дни тренировки

Инструктор по карате дебютира в ММА след 30 дни тренировки
Публикувано на: Май 30, 2022 в 05:00 ч
Инструкторът по карате и ютубър Джеси Енкамп се изправи срещу професионален ММА боец след само 30 дни тренировки. Джеси ускори развитието си в ММА с помощта на брат си, Оливър Енкамп, който е боец на Bellator в полусредна категория. 

През първата седмица на обучение, Джеси премина ускорен курс по трите основни елемента на защитата срещу събаряне. Втората седмица Енкамп се фокусира върху миксирането на удари с граплинг. След това той изпробва новите си умения със спаринг през третата седмица. 

Накрая, Джеси беше готов за бойната седмица, в която той се съсредоточи върху активното възстановяване, за да го подготви за двубоя си с професионалист, който има 13 битки. 

Започвайки битката в карате позиция, Енкамп скоро беше принуден да смени позициите си, след като се остави отворен за лоу кикове. Малко след това опонентът му тръгна за събаряне, а Джеси имаше шанс да покаже своите защитни умения, дори опитайки задушаване с гилотина. 

Но с ръцете му, вече изтощени от борбата, Енкамп призна, че не е имал силата да задържи гилотината. Енкамп беше свален в началото на втория рунд, но претърпя малко щети и се изправи на крака. Джеси сподели, че усетил напрежението, за което може да те подготви само цял живот в борбата. 

Въпреки че загуби с решение, Джеси все пак се справи забележително добре и каза, че това е положително преживяване. 

„Наслаждавах се, научих много“, каза Джеси. „Обичам да предизвиквам себе си. Радвах се, че той спечели, защото това е негово нещо.

 Не трябва да спечеля в това. Аз съм просто този карате маниак, който влиза там. Той заслужаваше да спечели, а аз така или иначе се забавлявах.” 

Ето видео от този експеримент:




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес