Зареждане

Илир Латифи също негодува срещу съдиите в UFC 247

Илир Латифи също негодува срещу съдиите в UFC 247
Публикувано на: Февруари 12, 2020 в 09:03 ч
Цялата галавечер на UFC 247 беше съпътствана със съдийски решения, които оствиха феновете, а и някои от бойците, недоволни.

Освен главната битка между Джон Джоунс и Доминик Рейес, има още една, която предизвика смесени чувства - тази между Илир Латифи и Дерик Люис. Двубоят бе оспорван и съдиите дадоха решението си за Люис. Но Латифи изобщо не е доволен от това.

Вижте също: Доминик Рейес: Знам, че спечелих тази битка

Дерик се би на свой терен пред своя публика. Той победи Латифи със съдийско решение, но Латифи смята че е бил ограбен. След това той смята, че съдиите, които точкуват срещите трябва да бъдат задължително бойци или треньори - хора, които имат опит в спорта и имат капацитет.

"Преди всичко искам да благодаря на семейството си, приятелите, отбора и всички хора, които ме подкрепяха. Благодаря ви!

Когато реших да се изправя срещу Дерик в неговия роден град, хората си помислиха, че съм луд. Знаех, че битката няма да е лесна. Тълпата го подкрепяше, подкрепяха го дори съдиите...

Мисля, че аз спечелих тази среща, а същото си мислиха и много фенове и зрители. Като бойци ние жертваме и рискуваме много в този спорт и е много тъжно да видиш как те могат да си играят с работата и отдадеността ни.

Надявам се занапред ще видим съдии и точкови системи, които са направени за ММА от хора, които имат реален опит в спорта - като бойци и треньори, които разбират повече този спорт и могат да дават по-адекватни оценки."

Съгласни ли сте, че Латифи е трябвало да спечели битката? И съгласни ли сте, че съдиите трябва да са съставе и от бивши бойци и треньори? 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес