Зареждане

Илия Топурия: Свалям килограми с вино

Илия Топурия: Свалям килограми с вино
Публикувано на: Ноември 26, 2023 в 10:00 ч
На 17 февруари Илия Топурия (14-0) ще се бие с Александър Волкановски за титлата в категория перо на UFC 298 в Калифорния.

В лицето на Топурия много хора виждат боецът, който ще нанесе първа загуба на Волкановки в категория перо. Алекс има 3 поражения, но в полусредна и лека категория. Илия е млад боец, който има отлични умения в борбата и граплинга. Той се слави с тежки удари, които нокаутираха четирима от 14-те му съперници.

Топурия все още е непобеден в 14-те си битки в ММА. В миналото той имаше проблеми със свалянето на килограми, но сега е намерил начин да се справя. Илия признава, че сваля килограми с пиене на вино. Топурия доказва, че този метод работи и планира да продължи да го използва.

„Темата с виното започна с лагера за Деймън Джаксън. Тогава ми оставаха 2 килограма за сваляне. Моят диетолог ми каза, че мога да свалям килограми с пиене на вино. Половин литър вино ще ви дехидратира с повече от килограм и ще помогне за съня. 

Оттогава използвам този метод. Виното ми помага много. Вечерта преди претеглянето е трудно да спите, защото сваляте килограми, но когато пиете вино, не ви пука.", сподели Топурия.

Изненадващо, системата на грузинския боец не е лишена от научна основа. Преди няколко години The Drinks Business цитираха проучване на Университета на Вашингтон, където изследователите са открили, че ресвератролът, полифенол, открит в червеното вино, може да помогне за превръщането на упоритите бели мазнини в горими кафяви мазнини.

Друго проучване, което The Drinks Business споменава, е проведено в Харвард и също открива връзка между виното и загубата на тегло. Учените са проследили 20 000 жени в продължение на 13 години и са открили, че тези, които пият по две чаши вино на ден, имат 70 процента по-малък риск от наднормено тегло.

Ще успее ли Топурия да стане шампион ?


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес