Зареждане

Хосе Алдо се обяви за най-великият ММА боец от Бразилия

Хосе Алдо се обяви за най-великият ММА боец от Бразилия
Публикувано на: Септември 14, 2022 в 15:00 ч
Хосе Алдо вярва, че той е най-великият ММА боец на Бразилия за всички времена.

Бразилия има богата история с ММА атлетите - като се започне от фамилията Грейси до Андерсън Силва, Алдо и Аманда Нунеш, както и много други. Всички те са смятани за великани в ММА, но Алдо вярва че има няколко причини, поради които именно той да е на върха.

"Аз съм най-великият. Спечелих титлата два пъти, свалих килограми и мога отново да стигна до шампионски двубой. Уважавам историята на всеки, но аз съм най-добрия. Приех ново предизвикателство - свалих категорията, преминах през всички, стигнах до двубой за титлата, загубих, възстанових се и се справях добре след това. Аз съм най-добрият бразилски боец в историята."

Алдо несъмнено е един от най-емблематичните бойци в категория перо, а сега добавя към постиженията си и битки в категория петел.

Ако той успее да стане шампион и в тази категория това ще затвърди думите му. И макар той да се счита за най-добър в Бразилия, на световно ниво Алдо поставя друг.

"С постижения като моите е Деметриъс Джонсън, който е по-лек, но никой не говори за него. Джордж Сент Пиер също е голямо име.

Но за мен най-велик е Фьодор Емелианенко. Той е една от иконите в този спорт. 10 години той остана непобеден. Винаги съм искал да подобря неговия рекорд."

Хосе Алдо е със статистика 31-8 при професионалистите и за последно загуби от Мерав Двалшвили. Той е бивш шампион на UFC и WEC и има победи над имена като Франки Едгар, Чад Мендес, Корейското зомби, Юрая Фейбър, Марлон Вера, Кени Флориан и други.

Съгласни ли сте, че Хосе Алдо е най-великият бразилски боен атлет?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес