Зареждане

Хорхе Масвидал се завръща в ММА и не изключва двубой за титла

Хорхе Масвидал се завръща в ММА и не изключва двубой за титла
Публикувано на: Септември 5, 2024 в 15:00 ч
Снимка: Zuffa LLC
Хорхе Масвидал не планира да се пенсионира.

Първият шампион Baddest Motherf*cker (BMF), Масвидал, прекрати краткото си оттегляне, за да се срещне с Нейт Диас в боксов мач през юли 2024 г. За съжаление на „Gamebred“, нещата не се развиха по неговия начин, тъй като той претърпя загуба с решение.

Загубата по стечение на обстоятелствата остави Масвидал извън графата с победите след коронясването му в BMF срещу Диас през ноември 2019 г. Въпреки поредицата от негативни резултати, 39-годишният ветеран в полусредна категория не е приключил и ще се завърне в смесените бойни изкуства (ММА).

„Беше ми забавно да се занимавам с бокс, беше забавно, беше всичко, но просто нищо на света не може да се сравни с ММА“, казва Масвидал. „В света няма такова нещо като ММА. Току-що приключих тренировките си в American Top Team (ATT) и това е най-забавното нещо, което съм правил в живота си. Много нощи съм си лягал да спя и това просто ми липсваше. Обожавам го, човече.

„Определено на 100 процента се връщам към ММА“, продължава той. „Не знам кога ще се бия, но ще се бия или в края на тази, или през следващата година.“

Масвидал се оказа в рядко срещано положение за реванша с Диас, тъй като получи разрешение от Ultimate Fighting Championship (UFC) да се състезава извън промоцията, докато е под договор. Въпреки че Масвидал не успя да се справи с последните си четири участия в UFC (общо 35-17), той вярва, че шансът за титла все още е на една ръка разстояние.

„Когато получа най-големите битки, които мога да получа, нокаутирам този шибаняк който е срещу мен, ще ме молят да се бия за титлата“, каза Масвидал. „Никога не е изключено да се бия за титлата. Особено за някой толкова опитен като мен.“

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес