Зареждане

Хоакин Бъкли победи Нурсултон Рузибоев

Хоакин Бъкли победи Нурсултон Рузибоев
Публикувано на: Май 12, 2024 в 05:00 ч
Хоакин Бъкли направи шоу за публиката в родния си град с вълнуваща победа над Нурсултон Рузибоев. Двамата бойци се биха в подглавната битка на събитието UFC on ESPN 56, което се проведе в Сейнт Луис, Мисури. Бъкли доминира и спечели с решение - (30–27, 30–26, 29–27).

Победата не дойде  лесно, но Бъкли показа мощни тейкдауни, жесток граунд и паунд и просто надигра Рузибоев. Когато битката приключи, съдиите оцениха с 30-27, 30-27 и 29-27 за Бъкли, който отбеляза четвъртата си поредна победа след завръщането си в полусредна категория.

„Ние просто се появихме и показахме как става. Това е нашият момент, това е нашата победа. Не знам дали го направих да изглежда лесно, но определено трябваше да работим за тази победа.“, сподели Бъкли.

Летящо коляно на Рузибоев беше контрирано с навременен тейкдаун, което премахна значителното предимство във височината на родения в Узбекистан. Рузубоев си проправи път обратно и разклати Бъкли с тежък удар, което доведе до още един тейкдаун, докато двамата се удряха взаимно.

Рузибоев продължи да настройва своите контра попадения, само чакайки Бъкли да дойде след него, за да може да отприщи мощната си дясна ръка. Това доведе до нов тейкдаун от Бъкли, но отново той не успя да задържи Рузибоев под себе си.

Рузибоев свърши добра работа, контролирайки дистанцията, но продължи да дебне със същата дясна ръка, което минимизираше всякаква реална опасност за Бъкли, стига да стоеше далеч от този удар. Бъкли успя да прати Рузибоев на земята с комбинация от попадения.

След нея Хоакин опита да приключи Рузибоев, но той успя да оцелее. Дива размяна видя Рузибоев да пада отново, но този път Бъкли зае доминантна позиция на земята и го засипа с тежък граунд енд паунд. Хоакин вкарваше крошета и лакти, но неуспешен опит за събмишън му отне позицията. 

Това беше моментен успех, тъй като Бъкли отново успя да заеме доминанта позиция и изсипа нова порция от тежък граунд енд паунд. В последните секунди Бъкли беше близо до победата с нокаут, но Рузибоев оцеля до края и битката стигна до решение.

Бъкли спечели с единодушно решение - (30–27, 30–26, 29–27). Победата беше 4-та за него в UFC и 2-ра през 2024 година. Рузибоев загуби за първи път в UFC и се раздели със серия от 10 поредни победи. 






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес