Зареждане

Хамзат Чимаев: Ще приключа Усман и Адесаня

Хамзат Чимаев: Ще приключа Усман и Адесаня
Публикувано на: Септември 21, 2020 в 04:00 ч
Хамзат Чимаев за пореден път сътвори история в UFC. 26-годишния чеченец успя да нокаутира Джералд Мершарт за 17 секунди миналия уикенд в Лас Вегас. Това беше 3-та поредна победа за него в UFC, която го вкара в историята. "Borz" е първия боец в организацията, който печели първите си 3 битки за 66 дни при най-големите в играта.

Хамзат заслужи 3-ти пореден бонус за атрактивно представяне и следващия месец ще се бие на някоя от галавечерите в Абу Даби. Спряган за негов съперник е Деймиън Мая, но все още не е сигурно. Чимаев увеличи статистиката си на 9-0 в ММА, като всички победи са с приключване.

Той се бие в полусредна и средна категория и смята да продължава така. В интервюто пред медиите Чимаев сподели, че е готов да спре шампионите Камару Усман и Израел Адесаня. Ето какво още сподели той:

Всички говорят, че аз съм Хабиб 2.0, но аз съм Хамзат. Аз мога да нокаутирам хората, да събмитвам, да ги мачкам. Мога да правя всичко. Притежавам всичко. Това е спорт и няма нищо лично. Винаги съм гладен да нокаутирам някого по този начин. Погледнах моя съперник в очите и видях, че той не иска да е в клетката с мен. Да, защо да не се бия с Мая? Той притежава най-доброто джиу-джитсу в ММА. 

Ако го събмитна, тогава аз ще съм с най-доброто джиу-джитсу. Ще видим. Готов съм за всички. Казах на Дейна Уайт, че съм готов за Мая, дори и за Брок Леснар. Разбира се, защо да не се бия в двете категории ? Работих здраво и съм готов за двете категории. Ако работя здраво, тогава никой не може да ме спре. Ще спра Камару Усман и Израел Адесаня. 

Чимаев е получил само 2 удара в 3-те си битки в UFC. Той успя да отбележи близо 200 удари в тези 3 битки. Колко далеч ще стигне това 26-годишно момче ?



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес