Зареждане

Хамзат Чимаев: Отидох в Дубай, защото е по-горещо от Стокхолм

Хамзат Чимаев: Отидох в Дубай, защото е по-горещо от Стокхолм
Публикувано на: Октомври 2, 2023 в 12:00 ч
Изгряващата звезда на UFC Хамзат Чимаев наскоро влезе в заглавията с решението си да представлява Обединените арабски емирства (ОАЕ) в кариерата си в ММА. 

29-годишната звезда, който е известен с впечатляващия си ненадминат рекорд и свирепи умения по борба, представляваше Швеция от дебюта си в ММА. Въпреки това, скорошното му преместване в ОАЕ предизвика любопитство сред феновете.

Чимаев, родом от Чечня, Русия, се премести в Швеция през 2013 година. Години наред той гордо представляваше Швеция, но различни фактори подтикнаха неговата вярност към ОАЕ.

Чимаев получи гражданство в Обединените арабски емирства, но твърди, че ще продължи да обича и Швеция.

„Казват, че съм напуснал страната, че съм напуснал Швеция и всичко това. Аз просто се местя в Дубай. Бързо политизираха това, но този ход беше по-добър за моята кариера. Там има по-добро обучение. 

Винаги е слънчево и не замръзваш. Винаги ще уважавам град Стокхолм. Обичам това място и то е мой дом. Винаги ще се връщам там. Сега правя неща за кариерата си, за семейството си. 

Това е по-важно за мен от всичко друго на света. Уважавам всички, които ме подкрепят от Швеция. Аз ще представлявам и тези хора.“, каза Чимаев.

Хамзат се завръща на 21-ти октомври в Абу Даби. Той ще мери сили с Пауло Коста в бой от средна категория.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес