Зареждане

'Хамзат Чимаев е най-добрият в света, но само в първия рунд'

'Хамзат Чимаев е най-добрият в света, но само в първия рунд'
Публикувано на: Май 19, 2024 в 02:00 ч
Антъни Смит вярва, че Хамзат Чимаев е най-добрият ММА боец в света, но само за 1 рунд. В момента чеченската звезда се готви за завръщане в клетката, което ще се проведе през юни. "Borz"ще се бие с Робърт Уитакър в Рияд, Саудитска Арабия. Битката ще бъде за определяне на претендент за златото в средна категория на UFC.

Антъни смята, че Чимаев има шанс да спечели, но ако успее да пречупи Уитакър в първите два рунда. Ако битката стигне до късните рундове, то Чимаев ще избледнее и това ще доведе до загубата му. Чимаев е с рекорд 13-0 в ММА. В своята последна битка той победи Камару Усман в края на 2023 година в Абу Даби.

Хамзат приключва 11 от срещите си и има 7 победи под банера на UFC. Той се представи колебливо в битките с Гилбърт Бърнс и Усман, което му донесе критики. Сега всички тръпнат в очакване на тази битка и искат да видят дали Чимаев ще успее да се справи с най-тегавия опонент до момента в кариерата му.

Ето какво е мнението на Смит:

„Имам много вяра в Чимаев. Мисля, че този човек е невероятен. Той може да победи всеки във всяка категория на UFC в първия рунд. Той може да победи всеки в света в първия рунд. Камару Усман е страхотен боец, но Чимаев го подмяташе като парцалена кукла и само целият му опит му позволи да изведе битката до втория рунд, в който той намали разликата, а в третия рунд спечели битката. 

Уитакър няма да се измори и това е ключовият момент в тяхната битка. Ако Чимаев успее да нанесе много щети в началото на първия и втория рунд, и да пречупи Уитакър, тогава мисля, че той ще може да спечели. Ако той се измори бързо, тогава в по-късните кръгове Хамзат, с който сме свикнали, вече няма да бъде толкова ефективен. Така че, не ми харесва да го казвам, но клоня към победата на Уитакър.“, каза Смит.

Прав ли е Смит ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес