Зареждане

Халил Раунтри получи 2 месеца наказание заради допинг пробата

Халил Раунтри получи 2 месеца наказание заради допинг пробата
Публикувано на: Май 24, 2024 в 02:00 ч
Халил Раунтри избягва дългосрочно отстраняване след доказана невинност. Наскоро стана ясно, че той е дал положителна проба за забраненото вещество дехидроепиандростерон (DHEA).

Разследването разкри, че Халил случайно е получил добавката чрез персонализиран микс от добавки от клиника. Собственикът на клиниката призна, че е направил „голяма грешка“. Феновете на битките с нетърпение очакваха сблъсъка между Халил и Джамал Хил на UFC 303 през юни в Лас Вегас.

Това щеше да бъде най-големият мач в кариерата му срещу бивш шампион в полутежка категория. За съжаление двубоят беше отменен. UFC публикува изявление в социалните мрежи, в което се казва, че Раунтри прие двумесечно наказание след разследването. Той предостави и документи от клиниката, която му изпрати добавката.

Доказателствата показват, че веднага след като Раунтри е разбрал за грешката, той веднага се е свързал с UFC. След това двете страни информираха антидопинговата агенция CSAD. Освен това беше направено заключението, че краткосрочната употреба на DHEA в установените количества не осигурява значителна полза.

Халил ще може да се завърне след юли месец тази година.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес