Зареждане

Хабиб Нурмагомедов посети Магомед Абдусаламов

Хабиб Нурмагомедов посети Магомед Абдусаламов
Публикувано на: Април 2, 2021 в 00:00 ч
Хабиб Нурмагомедов реши да посети Магомед Абдусаламов, който е негов сънародник и бивш професионален боксьор. Историята на Абдусаламов е доста тежка и показва какви рискове крият бойните спортове. В края на 2013 година Абдусаламов е непобеден боксьор в тежка категория с рекорд 18-0 на ринга и всички победи са с нокаут. Магомед очаква блестящо бъдеще в бокса, но една вечер всичко за него ще се промени.

Той се качва на ринга с Майк Перес и двамата си разменят брутални бомби. След 10 рунда здрав бой Перес печели с решение, а Абдусаламов се почувствал зле след битката и влиза в болница. Оказва се, че има съсирек в мозъка и го поставят в изкуствена кома. Магомед получава инсулт и претърпява операция за отстраняване на кръвен съсирек в мозъка. Налага се отстраняване на част от черепа му.

Той получава само 40 000 долара от битката, а от болницата им искат огромна сума за лечението. На 22 ноември Абдусаламов излиза от кома, в която бил почти три седмици. Няколко часа по-късно той е свързан отново с апарата за поддържане на живота и е поставен в състояние на изкуствена кома. На 6 декември Абдусаламов излиза за втори път от кома и започва да диша самостоятелно.

На 10 декември е преместен от реанимацията в редовно отделение. През юни 2015 г. Магомед Абдусаламов започна да говори със семейството си, но дясната страна на тялото му все още беше парализирана. На 8 септември 2017 г. щата Ню Йорк се съгласи да плати 22 милиона долара на Абдусаламов и семейството му след съдебно дело. Това беше най-голямата награда за телесна повреда, издадена от щата Ню Йорк.

В своя акаунт в социалните мрежи Нурмагомедов сподели снимка от срещата с Абдусаламов. Той призова феновете да се молят за коравия бивш боксьор.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес