Зареждане

Хабиб Нурмагомедов е готов да се раздели с титлата си

Хабиб Нурмагомедов е готов да се раздели с титлата си
Публикувано на: Февруари 11, 2021 в 11:00 ч
Хабиб Нурмагомедов е готов да се откаже от титлата си в лека категория. Непобедения боец от Дагестан обяви, че се оттегля от ММА в края на миналата година, след като победи Джъстин Гейджи и стана с рекорд 29-0 в ММА. "The Eagle" не иска повече да се бие без баща си, който почина в средата на миналата година.

Вече няколко месеца от UFC oтказват да му вземат титлата, а Дейна Уайт продължава да вярва, че Нурмагомедов ще се завърне за още 1 битка. Хабиб не е спрял да говори, че няма да се бие, но Дейна продължава да настоява.

В края на месеца двамата отново ще се срещнат, за да преговарят. Нурмагомедов е готов да оваканти титлата, за да не задържа категорията. Ето какво каза Хабиб пред руските медии:

Сега съм фокусиран върху моите големи проекти. Трябва да прекарам време над тях. Не искам да влизам в детайли върху моята кариера в битките. Дейна Уайт е честен човек и винаги сме били честни един към друг. Не е тайна, че му казах как искам да се развият нещата за мен и като цяло за категорията. 

Казах му, че не искам да задържам развитието в дивизията. Бойците бяха активни и хората вече знаят кои ще се бият за златото. Знам, че вече правят планове за битка за титлата през май или юни. 

Но кои ще се бият за нея ? Дейна не ми е казал още. Казах му, че категорията трябва да продължи, а той каза, че още не е приключил с мен. Уайт иска в края на месеца да се видим във Вегас. Уайт трябва да вземе решение, а аз ще се съглася с всяко негово решение. Все още не е ясно какво ще направи Дейна. 

Това лято ще има огън в категорията. Нашата дивизия винаги е била с много звезди и интриги. Има много добри бойци в лицето на Гейджи, Оливейра, Порие и младите звезди. Ще бъде интересно през лятото и към края на годината.

Време ли е Нурмагомедов да оваканти титлата си ?



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес