Зареждане

GSP: Грейси е най-великият, но Джоунс е най-добрият сега

GSP: Грейси е най-великият, но Джоунс е най-добрият сега
Публикувано на: Юли 29, 2020 в 08:35 ч
UFC легендата Джордж Сент Пиер сподели, че ако зависи от него, той би поставли Хойс Грейси като най-великият ММА боец на всички времена, но призна че Джон Джоунс е най-добрият в модерната ера на спорта.

Въпросът относно това кой е най-добрият за всички времена в ММА има много различни отговори. Ако питате медиите, феновете, бойците - всеки ще даде различен отговор. Най-често посочваните имена са GSP, Дожунс, Грейси, Андерсън Силва, Диметриъс Джонсън и Хабиб Нурмагомедов, както и няколко други.

Ако питате GSP обаче, Грейси, който ни гостува и направи семинар в България преди години по покана на MMA.BG, е на върха.

"Най-великият за мен е Хойс Грейси. Той е човекът, който промени спорта. Той промени изцяло вярването в системата за това какво представлява истинския бой. Затова мисля, че е Грейси.

Обаче вярвам, че Джон Джоунс в съвременната ера на спорта е най-добрият. На същото място може да бъде поставен и Хабиб. Като цяло списъкът е доста дълъг.

Но Грейси изпъква над всички, няма съмнение. Никога не трябва да забравяме хората преди нас. Както е казал Айнщайн - стоим върху плещите на гиганти. Те павираха пътя пред нас."
 

GSP също така сподели, че не вярва модерните UFC бойци да са по-добри от пионерите в ММА. Според канадеца заради достъпа до интернет, сега новата генерация бойци може да научава нещата по-бързо.

"Сега с Интернет имаме достъп до информация, която беше трудна за откриване преди години. Сега мога да науча армбар от човек в Австралия по телефона. Преди не беше така. Трябваше физически да се показват нещата. Карал съм чак до Ню Йорк, за да уча в академията на Хензо Грейси. Играта беше тотално различна тогава. Не мисля обаче, че сега бойците са по-добри. Технологията е по-добра. Атлетите не са по-добри от това, което са били преди. Просто достъпът до технологията и знанията е по-добър. По този начин сегашните бойци имат преимущество. А не защото са по-добри като хора. Те са си същите."

Съгласни ли сте с коментарите на GSP?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес